Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța: operațiune amplă de salvare a unui grup de migranți în Canalul Mânecii

Agerpres
barca migranti

Peste 40 de migranţi, printre care trei copii salvaţi în stare de hipotermie, au fost salvaţi miercuri în Canalul Mânecii în timp ce încercau să ajungă în Anglia cu mici ambarcaţiuni, a anunţat prefectura maritimă a Canalului Mânecii şi Mării Nordului, relatează AFP, scrie Agerpres.

În două operaţiuni succesive, autorităţile franceze au salvat şi readus la ţărm miercuri 28, respectiv 13 persoane, a detaliat prefectura maritimă într-un comunicat.

La primele ore ale dimineţii, o vedetă de patrulare a Marinei franceze a observat prezenţa unor naufragiaţi în apă lângă Boulogne-sur-Mer (Nord). Ulterior a trimis o ambarcaţiune rapidă şi a ridicat 28 de persoane la bord, toate salvate din apă.

Potrivit prefecturii maritime, patru dintre aceşti naufragiaţi, trei copii şi un adult, se aflau în stare de hipotermie. Ei au primit îngrijiri din partea serviciilor de salvare.

Puţin mai târziu, o navă a Marinei a venit în ajutorul unei alte ambarcaţiuni în dificultate şi a recuperat 13 persoane.

Aproximativ 46.000 de persoane au traversat Canalul Mânecii în 2022 la bordul unor bărci mici. Cinci au murit şi patru au dispărut în aceste treceri periculoase, potrivit unui bilanţ întocmit de prefectura maritimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.