Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa pregăteşte măsuri pentru securitatea personalului civil și militar în nord-estul Siriei

Motion Array
Franta steag

Franţa a anunţat luni că pregăteşte măsuri pentru a asigura siguranţa armatei şi a personalului civil francez în nord-estul Siriei în timp ce SUA încep să-şi retragă forţele din zonă în urma unei ofensive turce împotriva miliţiilor kurde, relatează Reuters potrivit Agerpres.

''Se vor lua măsuri în următoarele ore pentru a asigura siguranţa personalului militar şi civil francez prezent în zonă în cadrul coaliţiei internaţionale de luptă împotriva Statului Islamic şi al operaţiunii umanitare'', a anunţat preşedinţia franceză într-un comunicat după o reuniune de urgenţă a cabinetului, fără a da detalii suplimentare.

Franţa a fost unul dintre principalii aliaţi în coaliţia condusă de SUA împotriva Statului Islamic în Siria şi Irak, avioane militare vizând ţinte ale militanţilor şi forţe speciale franceze coordonându-se pe teren cu luptători kurzi şi arabi.

Statele Unite au anunţat duminică începerea unei retrageri deliberate a aproximativ 1.000 de trupe din nordul Siriei, un proces despre care oficiali americani au apreciat că poate dura mai degrabă zile, decât săptămâni.

Oficiali francezi au afirmat anterior că o retragere a SUA i-ar forţa să plece de asemenea din zonă, având în vedere că se bazează pe suportul logistic american

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.