Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța produce un test pentru detectarea Covid-19 bazat pe salivă

SANADOR
testare covid

Reprezentanţii unui consorţiu francez au anunţat luni lansarea fazei de producţie pentru un test de depistare a maladiei COVID-19 bazat pe analiză de salivă, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

Ei au mai spus că fiecare testare va fi realizată de un angajat din domeniul medical şi va consta în prelevarea unei cantităţi mai mici de 1 mililitru de salivă de la fiecare pacient. Probele prelevate sunt apoi depozitate în două tuburi încălzite la 65 de grade Celsius şi analizate pentru a depista prezenţa virusului în ele.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Consorţiul - alcătuit din companiile franceze Vogo, SkillCell şi laboratorul CNRS Sys2Diag - speră că noul produs, denumit "EasyCov", va putea să devină disponibil pe piaţa franceză începând de la jumătatea lunii iunie.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.