Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa raportează 483 de noi decese în ultimele 24 de ore

Motion Array
Franta steag

Peste 28.000 de persoane au decedat în legătură cu maladia COVID-19 în Franţa de la 1 martie, dintre 483 în ultimele 24 de ore, potrivit bilanţului difuzat duminică seara de Ministerul francez al Sănătăţii, citat de AFP.

Acest bilanţ cotidian este cel mai important din ultimele săptămâni şi se datorează în special deceselor în azilurile de bătrâni aflate sub control medical (Ehpad) şi în alte unităţi medico-sociale (+49 în raport cu sâmbătă, faţă de + 54 la spital), ridicând totalul morţilor la 28.108, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Cristoiu, atrage atenția: ‘Falimentul nu vizează multinaționalele, tefeliștii, bugetarii, ci clasa de mijloc’

La solicitarea AFP, Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS) nu a fost în măsură să dea explicaţii cu privire la această creştere importantă, indicând doar că toate bilanţurile cotidiene procedau la o "actualizare a datelor transmise de Agenţiile regionale de sănătate ( ARS) către Agenţia sanitară naţională. În ultimele zile, cifrele de la Ehpad făcuseră obiectul a numeroase corecţii, dovadă a dificultăţii în colectarea şi actualizarea acestor date.

În schimb, numărul spitalizărilor şi al trimiterilor la terapie intensivă continuă să scadă. Prezenţa bolnavilor la reanimare este un indicator-cheie al epidemiei şi continuă descreşterea începută în ultimele săptămâni. De la începutul epidemiei, 98.569 de persoane au fost spitalizate, dintre care aproape 17.500 la terapie intensivă. Peste 61.000 s-au întors acasă vindecate. Patru regiuni situate în nordul şi estul Franţei, inclusiv regiunea pariziană, regrupează 74% din cazurile de spitalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.