Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa, recompensată de Consiliul Europei pentru sistemul de depunere a plângerilor la spital pentru victimele violenţelor conjugale

RFI Romania
violenta sexuala

Ministerul francez al Justiţiei a fost recompensat vineri de Consiliul Europei pentru sistemul său simplificat de depunere a plângerilor la spital pentru victimele violenţelor conjugale, sistem care urmează să fie generalizat în toată ţara, relatează AFP.

Acest sistem, care este în vigoare de câteva luni în diferite spitale franceze ''întăreşte astfel protecţia victimelor, oferind o procedură simplificată, permiţându-le să depună plângere în acelaşi timp şi la locul unde a fost constatată violenţa. Este planificată generalizarea acestui dispozitiv pe întreg teritoriul francez'', se menţionează într-un comunicat al Consiliul Europei.

Această posibilitate a fost creată la încheierea meselor rotunde organizate timp de trei luni în toamna anului 2019 în Franţa, pentru a determina măsurile care trebuie luate pentru a combate mai eficient violenţa domestică, informează Agerpres.ro.

Organizaţia paneuropeană pentru apărarea democraţiei şi a drepturilor omului a acordat ministerului francez premiul european ''Balanţa de cristal'', care recompensează practicile judiciare inovatoare din cadrul instituţiilor judiciare europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.