Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Finanțe al Franței: 'Franța este gata să renunțe la petrolul rusesc'

Reddit
petrol burse

Franța este pregătită "să meargă mai departe" și să interzică petrolul rusesc, a declarat vineri ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire la CNN.

Le Maire a calificat atacul asupra unei gări din Kramatorsk, soldat cu cel puțin 50 de morți, drept "un masacru" și a spus că cei responsabili trebuie "identificați, urmăriți penal și eventual condamnați pentru aceste crime".

Franța nu vrea să aștepte, iar o interdicție asupra petrolului ar fi un moment de "schimbare de joc", a spus Le Maire, dar a adăugat că este nevoie de unitate europeană pentru a pune în aplicare sancțiuni mai stricte în domeniul energiei.

"În ceea ce privește Franța, suntem pregătiți să mergem mai departe și să decidem o interdicție asupra petrolului și sunt profund convins că următorii pași și următoarele discuții se vor concentra pe această chestiune a interzicerii petrolului rusesc", a spus el.

Le Maire a subliniat totuși că sancțiunile actuale convenite de UE sunt foarte eficiente și "cele mai grele de la crearea Uniunii Europene".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.