Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța rupe relațiile cu Rusia: 'Nu este în interesul nostru să vorbim cu ei!' / Moscova reacționează dur: 'Macron se joacă cu focul'

ADVU
diplomatie diplomati international

Discuțiile cu oficialii ruși nu mai sunt în interesul Franței, a declarat de ministrul afacerilor Externe al țării, Stephane Séjourné. De cealaltă parte, Moscova îi acuză pe acei politicieni care cer intervenția în Ucraina că „se joacă cu focul”, totul cu referire la președintele francez Emmanul Macron.

"Astăzi nu este în interesul nostru să vorbim cu oficialii ruși, deoarece comunicatele care apar și rapoartele care sunt făcute sunt minciuni", a declarat ministrul, citat de publicația Le Monde. El a menționat că dialogul va putea fi reluat doar după revenirea unui anumit nivel de încredere. "Și, în primul rând, va fi necesar să vedem evoluția evenimentelor pe frontul militar din Ucraina. Până acum, nu este cazul", a adăugat Séjourné.

Reacția Moscovei

Președintele francez, Emmanuel Macron, se joacă cu focul începând discuțiile despre posibila trimitere a contingentelor militare în Ucraina, a declarat într-un interviu acordat TASS de către șeful celui de-al doilea departament al Rusiei din departamentul Comunității Statelor Independente (CSI) al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Alexei Polishchuk.

"Astfel de conversații nu pot decât să provoace îngrijorare. Politicienii care cer intervenția militară în Ucraina se joacă cu focul", a spus diplomatul, comentând declarațiile relevante ale liderului francez.

Potrivit lui, mulți politicieni occidentali sacrifică interesele naționale ale propriilor țări situației politice și intereselor preelectorale. "Se pare că nu sunt conștienți de riscurile de escaladare și extindere a crizei. Acesta este infantilism politic. Avertismentele noastre cu privire la consecințele continuării pompării de arme în regimul de la Kiev sunt ignorate", a spus Polishchuk. "Lasă impresia că ei nu realizează riscurile escaladării și a amplificării crizei. Acesta este un infantilism politic. Avertismentele noastre cu privire la consecințele continuării pompării de arme către regimul de la Kiev sunt ignorate", a subliniat Polişciuk.

Ce a spus Macron

Anterior, Macron a declarat că la o întâlnire la Paris, cu participarea reprezentanților a aproximativ 20 de state occidentale, a fost ridicat subiectul posibilei trimiteri de trupe terestre în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.