Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa: S-au deschis secţiile de vot pentru al doilea tur al alegerilor departamentale

Secţiile de vot pentru al doilea tur al alegerilor departamentale din Franţa s-au deschis duminică la ora locală 08:00 (06:00 GMT), scrutin la care dreapta conservatoare speră să obţină victoria în câteva zeci de departamente, iar Frontul Naţional în unul sau două departamente, transmite AFP. 

După primul tur de scrutin, desfăşurat în urmă cu o săptămână, alianţa de centru-dreapta UMP/UDI are şanse mari să câştige alegerile în numeroase departamente din nordul ţării dominate până acum de Partidul Socialist. 

Până în prezent, consiliile generale, însărcinate cu administrarea departamentelor franceze, erau reînnoite într-un sistem prin rotaţie, jumătate din membri la trei ani. 

De această dată, toţi membrii consiliilor departamentale - noul nume al organismelor respective - sunt aleşi în acelaşi timp pentru un mandat de şase ani, într-un sistem inedit: în fiecare canton este ales un tandem format dintr-o femeie şi un bărbat; până acum, în fiecare din cele 4.035 foste cantoane (de mărime mai redusă decât cele actuale) era desemnat un singur ales. 

Secţiile de vot se vor închide la ora locală 18:00 (16:00 GMT), respectiv la 19:00 (17:00 GMT) în oraşele de mărime medie (precum Brest, Dijon, Chambéry, Toulon) şi la 20:00 (18:00 GMT) la Bordeaux, Marsilia, Nantes, Toulouse şi în regiunea pariziană. Nu sunt vizate metropolele Paris şi Lyon, unde funcţiile consiliilor departamentale sunt exercitate de alte organisme, şi nici în cea mai mare parte a regiunilor franceze de peste mări. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.