Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa se aşteaptă la creșterea producţiei de vin în 2020

www.stirileprotv.ro
vin roșu

Producţia de vin a Franţei va ajunge anul acesta la 45 milioane hectolitri, o creştere de 6% faţă de 2019, când producţia a fost afectată de condiţiile meteo nefavorabile, dar aproape de media înregistrată în ultimii cinci ani, a previzionat marţi Ministerul Agriculturii, transmite Reuters.

Recoltarea strugurilor a început devreme în majoritatea regiunilor viticole, recordul fiind înregistrat în Champagne, unde culesul a început la mijlocul lunii august, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nelu Tătaru: 'Urmează o lună grea. De la mijlocul lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă'

"Asta se explică prin temperaturile înregistrate în această primăvară, care au fost printre cele mai ridicate din ultimii 120 de ani, şi prin iarna relativ blândă", a apreciat Ministerul Agriculturii.

Producţia totală de vin în Champagne ar urma să fie mai ridicată decât în 2019, dar volumele de vin care au denumirea oficială de şampanie ar urma să scadă cu 21%, la 1,7 milioane hectolitri. Producătorii din regiunea Champagne au fost de acord să reducă cantitatea de struguri recoltată anul acesta pentru a face faţă colapsului vânzărilor, cauzat de criza provocată de pandemie.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

În faimoasa regiune Bordeaux, producţia de vin ar urma să ajungă anul acesta aproape de nivelul de 5,4 milioane hectolitri înregistrat anul trecut, iar în regiunea Languedoc-Roussillon, producţia ar urma să crească cu 7%, la 13 milioane hectolitri.

În 2019, producţia de vin a Franţei a scăzut cu 15%, până la 41,9 milioane hectolitri. Printre cei mai mari producători de vin din lume se află Franţa, Italia şi Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.