Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa se îndoieşte de utilitatea unei noi amânări a Brexitului

Brexit

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene Amelie de Montchalin a apreciat joi că o nouă amânare a Brexitului nu ar schimba cu nimic problema şi că o ieşire a Marii Britanii din UE fără acord rămâne "o posibilitate foarte mare", informează AFP, conform agerpres.ro.

"Atunci când o problemă este complicată, nu prin diluarea ei în timp, prin amânarea ei cu trei luni fără a schimba nimic, se va putea rezolva aceasta", a declarat ea la Radio Classique. "Atunci când îi aud pe britanici că spun 'daţi-ne încă trei luni şi vom rezolva problema', vedem bine că nici şase luni în plus nu au rezolvat problema, nici trei luni în plus (...). Trebuie ca ei să ştie ce vor", a adăugat ea.

"Astăzi suntem situaţia unui oarecare blocaj. Ştim ce nu vor, dar încă nu putem înţelege ce vor", a spus Amelie de Montchalin.

O lege votată miercuri de parlamentarii britanici îl constrânge pe premierul Boris Johnson, care se opune vehement acestui lucru, să-i ceară UE o amânare de trei luni pentru Brexit, până la sfârşitul lui ianuarie 2020.

Prevăzut iniţial pentru 29 martie 2019, Brexitul a fost deja amânat de două ori, din lipsă de unanimitate în Parlamentul britanic asupra formei pe care acesta ar trebui să o aibă.

În acest context, Franţa continuă să se pregătească pentru un Brexit fără acord, a subliniat Amelie de Montchalin. "Rolul nostru este de a fi gata pentru orice eventualitate, pentru că o ieşire fără acord la 31 octombrie încă rămâne o posibilitate foarte mare", a spus ea.

Şeful guvernului francez Edouard Philippe îşi va convoca toţi miniştrii luni, pentru o dare de seamă asupra acestor pregătiri, amintind că 300.000 de francezi locuiesc la Londra şi 150.000 de britanici locuiesc în Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.