Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța se pregătește de ce e mai rău. Amână din nou alegerile locale până în iunie

Complete France
alegeri franta

Alegerile departamentale şi regionale din Franţa, programate pentru luna martie, au fost amânate până în iunie ca urmare a situaţiei epidemiologice printr-un vot marţi seară în Senat, transmite AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Donald Trump revine în forță cu o solicitare fermă către republicani: Dacă vreți să câștigați din nou scăpați de tradători

Ministrul delegat responsabil cu cetăţenia din cadrul ministerului de interne, Marlene Schiappa, a reafirmat în Senat că, aşa cum a fost anunţat parlamentul, alegerile 'vor avea loc pe 13 şi 20 iunie'.

Textul adoptat marţi prevede că 'nu mai târziu de 1 aprilie', guvernul va prezenta parlamentului un raport pe baza 'analizei unui comitet de oameni de ştiinţă' cu privire la "situaţia epidemiei COVID, riscurile sanitare ce trebuie luate în considerare şi adaptările necesare desfăşurării scrutinului şi campaniilor electorale care le preced'.

Pentru a facilita exercitarea dreptului de vot, fiecare alegător va putea avea doi reprezentanţi, faţă de unul singur, aşa cum se întâmplă de obicei şi cum a fost cazul în turul doi al alegerilor municipale.

Vezi și: Raed Arafat este SCANDALIZAT de operatoarea de la Ambulanța Cluj: 'Este inacceptabil! Nu poate să fie în acest hal'

Nu vor exista 'clipuri de campanie' pe canalele de radio şi televiziune publice, contrar dorinţei exprimate de Senat, ci programe educaţionale despre rolul autorităţilor ce urmează să fie reînnoite la aceste alegeri.

Totodată, va fi autorizat un număr de telefon gratuit care va permite alegătorilor să afle informaţii despre programele candidaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.