Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa şi-a suspendat cooperarea militară cu Etiopia

Al Jazeera English
etiopia tigray femei

Franţa şi-a suspendat începând din luna iulie cooperarea militară cu Etiopia, ţară care de nouă luni este teatrul unui conflict între rebeli şi forţele guvernamentale în regiunea Tigray (nord), unde foametea ameninţă sute de mii de civili, transmite luni AFP.

În timpul unei vizite oficiale în Etiopia efectuate în martie 2019, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că a încheiat un acord-cadru în domeniul apărării cu Addis Abeba.

Conflictul din Tigray a dus la tensionarea relaţiilor Etiopiei cu alţi aliaţi, precum SUA, unde administraţia Biden critică deschis războiul. Un emisar american va fi trimis în această săptămână în Etiopia pentru a solicita încetarea luptelor din regiunea Tigray, unde sporesc perspectivele unei catastrofe umanitare, informează Agerpres.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) afirmă că 400.000 de persoane trăiesc în Tigray în condiţii de foamete. În acelaşi timp, convoaiele cu ajutoare umanitare întâmpină provocări privind securitatea, dar şi obstacole birocratice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.