Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa şi alte state europene şi-au anulat participarea la un forum de afaceri din Iran după execuţia unui jurnalist disident iranian

cnn.com
Ruhollah Zam

Ambasadorul francez în Iran nu va participa la un forum de afaceri care ar fi trebuit să aibă loc online, la Teheran, în această săptămână, într-un conflict între Iran şi statele europene care se amplifică, în urma execuţiei jurnalistului disident iranian Ruhollah Zam, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Alţi ambasadori din Germania, Austria şi Italia şi-au anulat şi ei implicarea în evenimentul programat să aibă loc pe 14 decembrie, a anunţat pe Twitter Ministerul de Externe francez. La sfârşitul mesajului, a fost scris hashtagul #nobusinessasusual.

Într-un comunicat separat, organizatorii forumului de afaceri Europa-Iran au anunţat că amână evenimentul.

DERANJ MAJOR pentru Elena Udrea - Va explica judecătorilor propria VERSIUNE privind faptele de instigare la luare de mită acuzate de DNA

Anterior, Ministerul de Externe iranian i-a convocat pe ambasadorii Franţei şi Germaniei – ţară care deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene – pentru a protesta faţă de criticile aduse de cele două ţări legate de execuţia de sâmbătă, a relatat presa iraniană.

Franţa a descris execuţia lui Zam ca fiind ”barbară şi inacceptabilă” şi contrară obligaţiilor internaţionale ale Iranului. Zam a locuit la Paris, înainte de a fi capturat în Irak şi dus în Iran.

Zam a fost condamnat pentru instigarea la violenţe în timpul protestelor anti-guvernamentale din 2017. Contul său Amadnews avea peste 1 milion de urmăritori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.