Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa şi Germania, îngrijorate de măsurile luate de Trump privind refugiaţii (Ayrault)

Jean-Marc Ayrault

Deciziile preşedintelui american Donald Trump, în special restricţiile de intrare a refugiaţilor în SUA, "îngrijorează" Franţa şi Germania, a declarat sâmbătă ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault la sfârşitul unei întrevederi cu omologul său german Sigmar Gabriel la Paris, relatează AFP şi Reuters citate de agerpres.

"Această decizie nu poate decât să ne îngrijoreze", a declarat Ayrault, subliniind că "primirea refugiaţilor care fug de război şi opresiune face parte din îndatoririle noastre. Trebuie să ne organizăm pentru a ne asigura că acest lucru se întâmplă în mod echitabil, corect, solidar", a mai spus el, amintind că Europa se află în prima linie în faţa afluxului de refugiaţi sirieni. 

"Însă sunt multe alte subiecte care ne îngrijorează", a adăugat el. "Acesta este motivul pentru care am discutat mult, eu şi Sigmar, în legătură cu ceea ce putem face", a spus Ayrault. 

"În vom contacta pe colegul nostru (american) Rex Tillerson atunci când va fi desemnat pentru a discuta punct cu punct şi pentru a avea o relaţie clară", a mai spus Ayrault, adăugând că îl va invita pe viitorul său omolog american la Paris. 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri o înăsprire serioasă a cadrului legal în materie de imigraţie şi primire de refugiaţi, în scopul stopării eventualei intrări pe teritoriul american a unor "terorişti islamişti radicali". 

Washingtonul va opri astfel, timp de patru luni, programul federal de primire şi reinstalare a refugiaţilor, de toate naţionalităţile, din ţări aflate în război. Un program umanitar ambiţios, creat în 1980, şi care nu a fost suspendat decât o singură dată: timp de trei luni după 11 septembrie 2001, notează AFP. 

De asemenea, potrivit decretului, autorităţile americane vor interzice timp de trei luni sosirea resortisanţilor din şapte ţări musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.