Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța si Thailanda se vor aproviziona cu gaz natural lichefiat de la Oman LNG

panorama.ro
gaze lichefiate GNL

Oman LNG a fost de acord să furnizeze până la 1,6 milioane de tone metrice de gaz natural lichefiat (GNL) companiei franceze TotalEnergies și firmei thailandeze de stat PTT Pcl, a informat miercuri agenția de presă de stat din Omani.

TotalEnergies și PTT vor primi fiecare câte 800.000 de tone de GNL pe an, firma franceză începând cu un acord pe 10 ani din 2025, iar compania thailandeză va prelua aprovizionarea timp de nouă ani începând din 2026, a precizat agenția de presă.

Thailanda, importator net de petrol și gaze, trebuie să crească importurile de GNL pentru a compensa o scădere abruptă a producției în cel mai mare câmp de gaze din acesta și deoarece sancțiunile amenință aprovizionarea sa din Myanmar, scrie alarabiya.net.

Creșterile prețurilor la gaze anul trecut au determinat Thailanda să caute surse alternative de energie, de la cărbune la surse regenerabile, a declarat un oficial al Comisiei de reglementare în domeniul energiei în octombrie.

Prețurile globale ale gazelor au crescut la niveluri record în 2022, pe măsură ce reducerile de aprovizionare ale Rusiei au pus o presiune enormă pe piețele europene și mondiale.

Prețurile ridicate ale gazelor cu ridicata au determinat Uniunea Europeană să importe cantități record de GNL, atrăgând volume din regiunea importatoare de top Asia și determinând prețurile spot asiatice ale GNL să atingă, de asemenea, niveluri istorice anul trecut.

Oman LNG a încheiat luna trecută tranzacții cu producătorul japonez de electricitate de top JERA și cu casele de comerț Mitsui & Co și Itochu Corp, pentru a furniza 2,35 milioane de tone de GNL pe an, începând din 2025, timp de până la 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.