Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa va aloca 115 milioane de euro sectorului cultural, puternic afectat de epidemia de coronavirus

Operation World
Franta harta

Franţa va aloca 115 milioane de euro (136 milioane de dolari) sectorului său cultural, puternic afectat de epidemia de coronavirus, a anunţat vineri Ministerul francez al Culturii, potrivit DPA, anunță AGERPRES.

Artele spectacolului, printre care teatrul, opera şi dansul, vor primi 85 de milioane de euro, în timp ce 30 de milioane de euro vor merge spre sprijinirea cinematografelor.

Interdicţia de circulaţie nocturnă instituită în mai multe oraşe şi regiuni franceze între orele 21:00 şi 06:00 pentru a combate ratele crescute de infecţie afectează puternic sectorul cultural, a precizat ministrul culturii, Roselyne Bachelot.

Ajutorul suplimentar este menit să prevină închiderea teatrelor şi cinematografelor, a adăugat Bachelot, subliniind că proiecţiile de filme de la orele 20:00 şi 22:00 aduc jumătate din vânzările de bilete ale sălilor de cinema.

Citește și: Mesaj de ultim moment al ministrului Marcel Vela: ‘De astăzi, ne despărțim’

Anunţul vine a doua zi după premierul francez Jean Castex a declarat că interdicţia de circulaţie nocturnă va fi extinsă la 38 de noi regiuni, ducând la anularea a numeroase evenimente.

La începutul acestei săptămâni, industria cinematografică din Franţa a solicitat în zadar o relaxare a restricţiilor pentru a permite măcar cinefililor care mergeau la proiecţii care începeau înainte de ora intrării în vigoare a interdicţiei de circulaţie să se poată întoarce acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.