Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța va instala panouri solare în gări, începând din 2024

Inquam Photos / George Calin
panouri solare

Instalarea a 180.000 de metri pătraţi de panouri solare în peste o sută de gări din Franţa este planificată pentru 2024, prima fază a unui plan care vizează instalarea unui milion de metri pătraţi de panouri în zece ani, a anunţat joi compania feroviară franceză SNCF, relatează AFP.

Centralele fotovoltaice vor produce echivalentul a 15% din consumul a 3.000 de gări din Franţa, potrivit subsidiarei SNCF Réseau. Electricitatea produsă va fi însă revândută către reţeaua publică de distribuţie a energiei electrice şi nu va fi injectată direct în staţii, informează Agerpres.

SNCF Gares & Connexions a încredinţat această primă fază a proiectului companiei Tenergie, specializată în energie solară şi eoliană, cu sediul în sudul Franţei, care va fi responsabilă de proiectarea şi întreţinerea acestor instalaţii, planificate pentru parcările din 119 gări.

"Este cu adevărat important pentru noi să dezvoltăm energia solară, o energie regenerabilă", a declarat directoarea generală a SNCF Gares & Connexions, Marlene Dolveck, care doreşte "staţii verzi" cu un consum mai mic şi renunţarea la combustibilii fosili.

Obiectivul este de a instala un milion de metri pătraţi de panouri solare în gările din Franţa până în 2030-2032. Până la această dată, SNCF Gares & Connexions doreşte să aibă un consum de energie electrică mai mic sau egal cu producţia de energie regenerabilă de pe terenul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.