Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța vaccinează la fel de lent ca România: Guvernul promite că va accelera procesul

click.ro
turnul eiffel steag romanesc romania franta

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat marţi o nouă extindere a vaccinărilor împotriva maladiei COVID-19 în urma criticilor care au vizat lentoarea cu care a început această campanie în Franţa, informează AFP.

Guvernul de la Paris le va permite "în zilele următoare" francezilor care doresc să fie vaccinaţi să se înscrie pentru o programare în vederea vaccinării, a precizat ministrul Olivier Veran pentru postul radiofonic RTL, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lista rușinii: Cine sunt primarii marilor orașe din România care fug de vaccinul anti-COVID-19

Această înscriere se va face "pe internet, prin telefon, fără îndoială, şi, de ce nu, prin aplicaţia TousAntiCovid", a adăugat el.

"Înainte de sfârşitul lunii ianuarie, vom autoriza vaccinarea persoanelor cu vârste de peste 75 de ani şi care nu trăiesc în aziluri, care locuiesc în oraşe, în casele lor", a detaliat Olivier Veran, care doreşte "să amplifice, să accelereze şi să simplifice" această campanie.

Citește și: Întorsătură de situație în cazul farmacistului care a distrus dozele de vaccin anti-COVID-19. Autoritățile au declarat că este un adept al teoriilor conspirației

"Asta înseamnă 5 milioane de persoane", a precizat ministrul francez al Sănătăţii. El a anunţat, de asemenea, extinderea către pompieri şi asistenţi medicali la domiciliu cu vârste de peste 50 de ani a acestei campanii de vaccinare, care, în prezent, este rezervată rezidenţilor din centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice (EPHAD) şi angajaţilor din sectorul medical cu vârste de peste 50 de ani.

O polemică a apărut în ultimele zile în Franţa din cauza începutului foarte lent al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, într-o ţară în care noul coronavirus a făcut deja peste 65.000 de victime.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu rupe tăcerea: ‘Trebuie doar să avem o capacitate suficientă de a vaccina într-un timp scurt, pentru că doze avem’

"Am depăşit 2.000 de vaccinări ieri, iar până joi acest număr va creşte într-o manieră foarte consistentă, va fi o creştere ce va urma o curbă exponenţială", a declarat ministrul francez al Sănătăţii.

Cifra de 2.000 de persoane vaccinate este cu mult mai mică decât cele raportate în anumite state din Occident: peste 200.000 de vaccinări au fost înregistrate în Germania şi aproximativ 1 milion în Marea Britanie.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură pentru locuitorii Sectorului 1, începând cu anul 2021! Clotilde Armand a majorat taxele pe proprietate

"Voi amplifica, de asemenea, comenzile la nivel european pentru vaccinuri, pentru a putea să creştem ritmul şi intensitatea livrărilor pentru Franţa şi Europa", a continuat Olivier Veran.

"Astăzi, avem un ritm de livrare de 500.000 de doze pe săptămână de la Pfizer. Vom avea în curând, dacă va fi validat miercuri de către EMA (Agenţia Europeană pentru Medicamente, n.r.), şi 500.000 de doze pe lună de la Moderna", a adăugat el.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Cu cât obținem o acoperire vaccinală mai rapidă, cu atât răspândirea variabilității genetice a virsului e mai mică’

Potrivit ministrului francez, 100 de centre de vaccinare amenajate în oraşe, "în plus faţă de spitale", vor fi create în această săptămână, 300 de centre săptămâna viitoare şi între 500 şi 600 până la sfârşitul lunii ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.