Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța, victorie cu Maroc în optimile Cupei Mondiale de fotbal feminin

etimg.com
minge

Eugenie Le Sommer a marcat două goluri și a condus Franța la o victorie cu 4-0 în fața debutantei Maroc, în ultimul meci, marți, din optimile de finală de la Cupa Mondială feminină, și s-a calificat în sferturile de finală pentru a treia oară consecutiv.

Cel de-al patrulea gol al turneului al lui Kadidiatou Diani, o lovitură de cap în minutul 15, a declanșat șirul de trei goluri în doar 8 minute, Kenza Dali (20) și Le Sommer (23) marcând și ele pe stadionul Hindmarsh, punând capăt astfel parcursului de poveste al echipei nord-africane.

Franța urmează să înfrunte în sferturile de finală gazda Australia, sâmbătă, la Brisbane.

Marocul a devenit cea mai slab clasată echipă la nivel de clasament FIFA (locul 72) care a ajuns vreodată în optimi, revenind după un 6-0 în fața Germaniei și învingând Coreea de Sud și Columbia.

Nu au mai reușit însă să treacă de Franța, clasată pe locul cinci, care a rămas neînvinsă în faza grupelor, încununată de o victorie dramatică cu 6-3 cu Panama.

Le Sommer și-a mărit recordul de goluri din toate timpurile pentru Franța la 92, în partida în care Les Bleues au marcat pentru prima dată patru goluri într-un meci eliminatoriu de la Cupa Mondială.

Jucătoarea în vârstă de 34 de ani de la Olympique Lyonnais a marcat al doilea gol pentru Franța, în repriza secundă, reluând cu capul de la bara a doua o centrare lungă a lui Vicki Becho, în minutul 70.

La această Cupă Mondială a fost pentru prima dată când trei națiuni africane au ajuns în optimi de finală: Maroc, Africa de Sud și Nigeria. Marocul spera să devină prima națiune africană care să câștige un meci eliminatoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.