Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța vrea să înjumătățească perioada de 14 zile de izolare la domiciliu a persoanelor depistate pozitiv la Covid, pe care francezii oricum nu o prea respectă

https://www.pikist.com/free-photo-isdgv
Covid

Autoritățile din Franța intenționează să înjumătățească perioada de 14 zile de izolare la domiciliu a persoanelor depistate pozitiv la testul de coronavirus, pe care francezii oricum nu o prea respectă. În plus, specialiștii au constatat că virusul se răspândește mai puțin după prima săptămână, informează România Actualități.

Consiliul Ştiințific, care sfătuiește Guvernul Franței de la începutul epidemiei, este de acord cu reducerea perioadei de izolare a persoanelor potențial contagioase, a anunțat astăzi ministrul sănătății, Olivier Véran, într-un interviu acordat postului public de radio France Inter:

Olivier Véran: „Suntem mai contagioși în primele cinci zile după apariția simptomelor sau după ce testul a ieşit pozitiv. Ulterior, această contagiozitate scade semnificativ, iar după o săptămână ea devine foarte-foarte slabă, chiar dacă este încă prezentă. Constatăm că foarte mulți nu respectă carantina de 14 zile și sperăm ca francezii să dea dovadă de mai multă înțelegere când vor trebui să stea izolați o perioadă mai scurtă, dar care să fie strict respectată, pentru a limita răspândirea virusului.”

Această măsură și alte modificări ale politicii sanitare de gestionare a epidemiei vor fi discutate și decise vineri, în Consiliul de Apărare și Securitate Națională, prezidat de președintele Emmanuel Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.