Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frate, frate, dar brânza e pe bani: În relații extrem de bune cu Rusia, Turcia se pregătește să lanseze producția de drone în Ucraina

rt.com
erdogan putin

Compania turcă Baykar se aşteaptă să înceapă producţia dronelor de luptă Bayraktar TB2 şi Bayraktar Akinci în Ucraina în 2025, a declarat directorul general al companiei, Haluk Bayraktar, potrivit TASS. "Lucrările de construcţie la filiala locală a Baykar (din Ucraina), Avia Ventures, se desfăşoară conform planului, iar deschiderea este programată pentru 2025", a declarat Haluk Bayraktar, citat de publicaţia turcă Yeni Akit.

Şeful companiei a precizat că "cea mai mare parte a lucrărilor pregătitoare este deja în curs de desfăşurare". Potrivit acestuia, "se aşteaptă ca uzina să fie conectată la reţeaua electrică în luna iulie".

În august 2022, s-a aflat despre începerea construcţiei unei uzine pentru producţia de drone turceşti Bayraktar în Ucraina. Ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasili Bodnar, a declarat că construcţia va dura câteva luni, iar lansarea este posibilă înainte de sfârşitul anului 2023. Cu toate acestea, într-un interviu cu Ukrinform publicat la 13 ianuarie, Bodnar a declarat că din cauza luptelor "s-au făcut ajustări la planurile iniţiale pentru uzină", precizează TASS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.