Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebru frate al lui Osama Bin Laden a fost eliberat din închisoare

constructionweekonline.com
Bakr bin Laden

Autorităţile din Arabia Saudită l-au eliberat pe Bakr bin Laden, fost şef al conglomeratului industrial BinLadin Group, la peste trei ani de la arestarea sa în cadrul unei campanii vizând personalităţi din regat, au indicat pentru France Presse apropiaţi ai omului de afaceri.

Bakr bin Laden - frate vitreg al fostului lider Al-Qaida Osama Bin Laden - s-a întors săptămâna trecută la reşedinţa familiei sale din oraşul Jeddah de la Marea Roşie, au menţionat doi apropiaţi ai familiei, care au cerut să li se păstreze anonimatul.

Nu se ştie deocamdată dacă eliberarea fostului director al celui mai mare imperiu al construcţiilor din Arabia Saudită este una definitivă. Ea are loc în contextul în care musulmanii sărbătoresc sfârşitul lunii de post Ramadan.

Bakr bin Laden a fost arestat în noiembrie 2017 împreună cu alţi doi fraţi ai săi, Saad şi Saleh, într-o "epurare" care a vizat sute de prinţi, miniştri şi oameni de afaceri sub aparenţa unei campanii anticorupţie fără precedent, iniţiată atunci de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman. Aceştia au fost reţinuţi săptămâni la rând în luxosul hotel Ritz-Carlton din Riad, mulţi dintre ei, între care Saad şi Saleh, fiind eliberaţi în urma unor aranjamente financiare cu guvernul.

Detractorii puterii de la Riad susţin în schimb că prin respectiva campanie prinţul moştenitor a încercat să suprime disidenţa şi pe potenţialii concurenţi.

Împotriva lui Bakr bin Laden, care are 75 de ani, nu a fost prezentat public niciun act de acuzare, iar acesta a negat că a încălcat vreo lege.

Grupul BinLadin, întreprindere familială creată în 1931 de tatăl fostului lider Al-Qaida, s-a impus în timp ca un gigant al construcţiilor în regatul saudit, dar în ultimii ani s-a confruntat cu dificultăţi financiare, după prăbuşirea preţurilor la petrol.

După campania din 2017, statul saudit a preluat controlul grupului, ca urmare a "transferării" de către cei trei fraţi a 36,2% din societate către o companie de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.