Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fratele celebrului călău ISIS rupe tăcerea: Ce a spus la CNN / VIDEO

terorist isis decapitare

Mesaj incredibil pentru călăul numărul 1 al Statului Islamic. Cei de la CNN au stat de vorba cu Mohamed Amin Chaib, fratele unuia dintre cei mai duri calai din cadrul gruparii Statului Islamic. Acesta a refuzat sa isi arate chipul si nici nu a vrut sa se intalneasca cu jurnalistii CNN in cartierul sau natal. Mohamed a copilarit intr-o suburbie din orasul belgian Antwerp. Insa, a preferat un loc ferit, unde vecinii sa nu vada camerele de televiziune.

Citeşte şi: Microsoft îşi arată puterea: A finanţat cumpărarea unui alt gigant al internetului

Atat el, cat si familia lui se considera belgieni, desi provin din Maroc. Insa, fratele lui, Hicham Chaib a ales alta cale in viata si s-a alaturat gruparii Statului Islamic, unde a devenit unul dintre cei mai prolifici lideri ai executiilor. In urma cu cateva zile, o inregistrare cu Hachim, in care trimitea un mesaj de amenintare, a fost picatura care a umplut paharul pentru familia lui. In filmuletul de propaganda, publicat la o saptamana de la atacurile din Bruxelles, acesta lauda actiunile teroristilor din Belgia si spune ca jihadistii nu se vor opri aici. Mai mult, acesta ameninta ca "O sa va ucidem copiii si o sa va lasam femeile vaduve". Dupa ce a vazut ultima inregistrare cu fratele sau, Mohamed Amin, in varsta de 22 ani, a considerat ca este momentul sa vorbeasca cu presa despre durerea familiei lui. "Era o persoana care n-ar fi ranit nicio musca si isi trai viata razand mereu. Inca nu ne revenim, familiei nu ii vine sa creada ce se intampla cu el" a declarat acesta pentru CNN.

Citeşte şi: Americanii dau vestea începutului de an: L-au ucis pe numărul 2 din Statul Islamic

Cu toate astea, spune ca este dezgustat de faptele comise de fratele in cadrul Statului Islamic. "Eu il tin minte ca pe fratele mai mare, care era mereu langa mine si care ma ajuta cand aveam nevoie". "Acesti extremisti interpreteaza Islamul asa cum vor ei, dupa regulile lor si propriile frustrari. Mama si tata ne-au invatat sa fim buni, sa contribuim la societatea in care traim si sa fim pacifisti" a povestit Mohamed. Mohamed nu si-a vazut fratele din 2013, cand acesta a decis sa fuga in Siria si sa se alature Statului Islamic. De atunci, Hicham a aparut in numeroase filmulete de propaganda. Familia acestuia a primit numeroase mesaje de ura si amenintari. "Parintii nostri se tem pentru viata copiilor lor, nu cumva sa patim ceva. Am primit amenintari si mesaje foarte dure, de ura, din cauza fratelui meu". Mai mult familia acestuia a oferit o declaratie publica in care spune ca nu este de acord cu actiunile lui Hicham. "Noi, ca familie, ne distantam complet de actele comise de Hicham, de ideologia lui si cuvintele lui. Le transmite condoleante familiilor victimelor din atacurile de la Bruxelles. Mohamed nu stie daca o sa isi mai vada fratele vreodata, dar i-a transmis acestuia un mesaj: "Hisham, gandesti bine inainte sa faci orice, aici este familia ta. Mama ta plange in fiecare noapte si se gandeste la tine, mereu te va iubi. Gandeste-te la consecinte", anunţă ProTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.