Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fratele organizatorului atentatelor din Paris a fost condamnat în Maroc

Abdelhamid Abaaoud

Un tribunal marocan l-a condamnat la 2 ani de închisoare pe Yassine Abaaoud, fratele mai mic al lui Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, pentru acuzaţii având legătură cu terorismul, transmit vineri Xinhua şi Reuters, care citează o ştire a agenţiei de stat marocane MAP. Yassine Abaaoud, născut în Belgia în 1995, a fost inculpat pentru 'apologie adusă terorismului' şi 'tăinuirea unor infracţiuni teroriste'. El a fost arestat cu o lună înaintea atacurilor de la Paris, după ce a aterizat la Agadir, oraşul natal al tatălui său, şi se află de atunci încarcerat în închisoarea Sail, în apropiere de Rabat.

Fratele său, Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de la Paris, a murit în asaltul întreprins de forţele speciale franceze la Saint-Denis, la periferia nordică a capitalei. Avocatul lui Yassine a afirmat că acesta nu este extremist şi nu avea cunoştinţă despre planurile teroriste ale fratelui său, conform Agerpres. De la procesul lui Yassine Abaaoud, încheiat joi, nu au fost făcute publice alte informaţii, nefiind clar dacă inculpatul a ajutat autorităţile marocane în ancheta legată de atentatele de la Paris, nici de ce acesta a călătorit în Maroc.

 

Potrivit unor surse, oficiali de securitate marocani le-au furnizat omologilor lor francezi informaţii care i-au ajutat pe aceştia să declanşeze operaţiunea din suburbia Saint-Denis.

 

Autorităţile marocane au arestat în ultimele luni zeci de prezumtivi militanţi ai Statului Islamic. Vineri, Ministerul de Interne de la Rabat a anunţat arestarea unui marocan suspectat că s-a alăturat unei grupări armate în Libia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.