Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fratele preşedintelui Hondurasului va fi închis pe viaţă în Statele Unite pentru trafic de droguri

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Juan Antonio Hernandez, zis Tony, fratele preşedintelui Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, a fost condamnat marţi în Statele Unite la închisoare pe viaţă pentru trafic de droguri, informează dpa, potrivit AGERPRES.

Judecătorul districtual Kevin Castel a pronunţat sentinţa după ce un juriu din New York decisese încă din 2019 că Tony Hernandez este vinovat. La pedeapsă se adaugă şi reţinerea sumei de 138,5 milioane de dolari.

Fost senator în ţara sa, Hernandez a comis, conform justiţiei americane, şi alte infracţiuni, legate de arme de foc, precum şi falsuri în declaraţii.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

Procurorul Audrey Strauss din districtul newyorkez Manhattan a arătat că Hernandez "a fost implicat în toate etapele contrabandei din Honduras a unor transporturi de mai multe tone de cocaină destinate SUA", "a mituit oficiali însărcinaţi cu aplicarea legii pentru a proteja transporturile de droguri, a aranjat securitate bine înarmată pentru transporturile de cocaină şi a intermediat mite de valoare mare de la traficanţi importanţi de droguri pentru figuri politice importante, inclusiv fostul şi actualul preşedinte al Hondurasului". De asemenea, a arătat ea, Hernandez " a fost complice la cel puţin două crime". "Astăzi, Tony Hernandez a fost condamnat pe bună dreptate la închisoare pe viaţă", a mai spus Strauss.

Conform procuraturii, Tony Hernandez a condus din 2004 până în 2016 o operaţiune care se baza pe "traficul de droguri susţinut de stat", facilitat de fratele său, actualul preşedinte al Hondurasului.

Un martor a susţinut că Hernandez a primit un milion de dolari pentru campania electorală a fratelui său de la Joaquin Guzman, zis El Chapo, lider al traficanţilor de droguri mexican, deja condamnat.

Preşedintele Hondurasului a negat orice legătură cu traficanţii de droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.