Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fraudă cu cardurile sociale pentru alimente: un bărbat și o femeie din Bacău au fost prinși de polițiști

playtech
carduri sociale

Un bărbat şi o femeie sunt acuzaţi că nu au distribuit beneficiarilor cardurile sociale pentru alimente, ci şi le-au însuşit şi le-au folosit fără drept, informează, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, conform news.ro.

"Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău au identificat un bărbat de 57 de ani, din comuna Blăgeşti şi o femeie de 56 de ani, din oraşul Buhuşi, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals material în înscrisuri oficiale şi acces ilegal la un sistem informatic. Cercetările sunt desfăşurate de poliţişti ca urmare a sesizărilor mai multor persoane de pe raza comunei Blăgeşti cu privire la faptul că nu le-ar fi fost distribuite persoanelor beneficiare cardurile sociale cu sume de bani pentru alimente şi ar fi fost însuşite şi folosite fără drept de către angajaţi ai unui oficiu poştal pentru efectuarea unor cumpărături la diferiţi comercianţi", arată sursa citată.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 15.000 de lei.

În acest dosar au fost efectuate şase percheziţii domiciliare în Buhuşi şi în comuna Blăgeşti, fiind ridicate mai multe înscrisuri, carduri şi alte mijloace materiale de probă.

De asemenea, cele două persoane bănuite de comiterea faptelor au fost identificate şi conduse la sediul Poliţiei pentru audieri, în baza mandatelor de aducere.

La activităţi au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor vizaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.