Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fraudă la admiterea în Institutul Național al Magistraturii: Fost procuror, reținut

arest

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a fostului procuror Cazan Dumitru-Claudiu, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat. Anterior, în cursul anului 2016, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de alți 6 inculpați, cercetați pentru aceeași infracțiune, sub control judiciar.

În cursul anului 2013, împreună cu C.L. și N.R., inculpatul Cazan Dumitru-Claudiu a inițiat și constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat la sfârșitul anului 2013 — începutul anului 2014 și S.O., D.D. și D.C.R. și care a fost sprijinit de către B.G., în scopul comunicării prin mijloace tehnice, în timpul concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii — proba scrisă de verificare a cunoștințelor juridice care urma să fie susținută la 31.08.2014, a răspunsurilor corecte de la grila de examen, către membrii grupului înscriși la concurs, astfel încât aceștia să promoveze în mod fraudulos această probă (în ipoteza promovării examenului, candidații admiși urmau să achite o sumă de bani).

Vezi și: Acțiune de amploare a DIICOT: Zeci de percheziții în Ardeal

Astfel, subiectele de examen urmau să fie scoase în mod fraudulos din sala de examen de unul dintre candidați, in forma tipărită, preluate de un alt membru și transmise în format electronic în afara universității unde se desfășura concursul în vederea rezolvării, ulterior răspunsurile fiind transmise prin mijloace tehnice candidaților membri ai grupului, în timpul probei.

Încercarea de fraudare a concursului a rămas fără rezultat, niciunul dintre membrii grupului nefiind declarat admis.

În cursul acestei zile, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatului Cazan Dumitru-Claudiu pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București — Secția de urmărire penală și D.G.A. — Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Vezi și: Condamnare cu EXECUTARE în cazul copilului ucis de câini în Capitală. Despăgubire RECORD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.