Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frauke Petry, fostul co-preşedinte al AfD, inculpată pentru sperjur

web.de
Jörg Meuthen, Frauke Petry, AfD

Parchetul din Dresda (estul Germaniei) a inculpat-o miercuri pentru sperjur pe fosta co-preşedintă a Alternativei pentru Germania (AfD, extrema dreaptă), Frauke Petry, acuzată de declaraţii false în faţa unei comisii de control electoral din landul Saxonia cu privire la finanţarea campaniei partidului său în alegerile din 2014 pentru parlamentul regional, informează DPA şi AFP. Acuzaţiile au la origine declaraţiile sub jurământ ale dnei Petry în noiembrie 2015, cu privire la împrumuturi către candidaţi parlamentari pentru finanţarea campaniei AfD în Saxonia.

Data începerii procesului va fi stabilită de tribunal, a precizat Parchetul într-un comunicat. Ancheta procurorilor a început în mai 2016 în urma plângerii depuse de un deputat al stângii radicale (partidul Die Linke) pentru mărturie falsă, un delict pasibil de 5 ani de închisoare. Imunitatea dnei Petry, deputată în parlamentul landului Saxonia, a fost ridicată în luna august, conform Agerpres.

Frauke Petry a fost aleasă şi în Bundestag din partea AfD în urma alegerilor federale de la 24 septembrie, dar a renunţat la mandat şi la calitatea de membru al formaţiunii, denunţând radicalizarea discursului acestuia. Plecarea sa surprinzătoare ilustrează rivalităţile interne permanente din interiorul AfD, mişcare creată în 2013 şi divizată între un curent naţional-liberal, aflat în pierdere de viteză, reprezentat de Frauke Petry, şi un altul, identitar şi extremist, care pare să fi preluat controlul cu ocazia alegerilor legislative, încheiate cu un scor de 12,4% pentru formaţiunea sa şi accederea acesteia pentru prima dată în Bundestag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.