Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frenezia vaccinării a apus în SUA: două treimi dintre adulţi nu intenţionează să-şi facă în curând o doză booster anti-COVID-19

eastweststream.com
vaccin Variola

Aproximativ două treimi dintre adulţii din Statele Unite nu intenţionează să-şi facă în curând o doză booster de vaccin anti-COVID-19, potrivit unui sondaj realizat de Kaiser Family Foundation (KFF), o organizaţie nonprofit în domeniul sănătăţii, relatează Reuters.

Doar o treime dintre adulţii chestionaţi au afirmat că fie au primit deja o doză booster, fie intenţionează să-şi facă o nouă doză de vaccin cât mai curând posibil, potrivit sondajului.

Noile vaccinuri Pfizer/BioNTech şi Moderna, adaptate pentru a viza atât subvariantele Omicron cât şi tulpina iniţială, au fost autorizate de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA la sfârşitul lunii trecute, potrivit Agerpres.

Aproximativ 18% dintre cei chestionaţi au afirmat că vor aştepta şi vor vedea dacă vor face noua doză booster, în timp ce 10% au spus că se vor vaccina doar dacă li se va cere.

Circa 12% dintre adulţii chestionaţi au spus că nu vor face cu siguranţă o nouă doză de vaccin, în timp ce 27% au spus că nu sunt eligibili deoarece nu au fost vaccinaţi cu schema de bază.

Aproximativ 7,6 milioane de persoane au primit noile vaccinuri împotriva Omicron în primele patru săptămâni de când au devenit disponibile, au anunţat joi Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA. Această cifră reprezintă aproximativ 3,5% din cei 215,5 milioane de locuitori din Statele Unite cu vârsta peste 12 ani care sunt eligibili pentru primi dozele booster deoarece au fost vaccinaţi cu schema de bază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.