DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

FRF a validat modificarea perioadei de transferuri şi noi termene în procesul de monitorizare financiară

www.romaniatv.net
logo FRF

Situaţia generată de pandemia Covid-19 a dus la o serie de modificări în procesul de monitorizare financiară a cluburilor şi în privinţa perioadei de transferuri pentru sezonul 2020/2021. Noile măsuri au fost validate în şedinţa de joi a Comitetului Executiv al FRF, notează frf.ro, anunță news.ro.

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv a fost aprobată noua perioadă de transferuri. În urma decalării calendarului competiţional, aceasta va începe la 14 iulie şi se va încheia la data de 5 octombrie 2020, păstrându-se intervalul de 12 săptămâni.

Citește și: USR are dovada: S-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut

Ca urmare a propunerii UEFA de modificare a termenului limită de finalizare a procesului de monitorizare financiară a cluburilor pentru sezonul 2020-2021 de la 30 iunie la 31 iulie, au fost revizuite cerinţele pe plan intern din cadrul Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2019, respectiv Regulamentul privind procedurile de monitorizare financiară şi de luare a deciziilor de sancţionare a cluburilor licenţiate de Liga I.

“1 Se vor modifica prevederile art. 60 – Lipsa datoriilor financiare restante către cluburile de fotbal/Actualizare din RNLC&FPF, astfel:

1.1 Textul alin 1 va fi modificat şi va avea următorul conţinut:

Cluburile licenţiate de Liga 1 trebuie să facă dovada faptului că, la data de 31 iulie a anului în care începe sezonul competiţional al Ligii 1, nu au datorii financiare restante (aşa cum sunt acestea definite în Anexa VI) către alte cluburi de fotbal, ca urmare a activităţilor de transfer desfăşurate până la data de 30 iunie a anului respectiv. Cerinta se refera la datoriile scadente pana la 30 iunie.

Citește și: Alexandru Rafila, adevărul despre manipularea testărilor! Există această posibilitate?

1.2 La alin. 7 va fi adaugată litera j care va avea următorul conţinut:

Sumele plătite şi acordurile de reeşalonare încheiate în perioada 1 iulie -31 iulie.

Se vor modifica prevederile art. 61 – Lipsa datoriilor financiare restante către angajaţi/Actualizare din RNLC&FPF, astfel:

2.1 Textul alin 1 va fi modificat şi va avea următorul conţinut:

Cluburile licenţiate de Liga 1 trebuie să facă dovada faptului că, la data de 31 iulie a anului în care începe sezonul competiţional al Ligii 1, nu au datorii financiare restante (aşa cum sunt acestea definite în Anexa VI) către angajaţi, în baza obligaţiilor contractuale şi legale faţă de angajaţi apărute înainte de data de 30 iunie a anului respectiv. Cerinta se refera la datoriile scadente pana la 30 iunie.

2.2 La alin. 6 va fi adaugată litera h care va avea următorul conţinut:

Sumele plătite şi acordurile de reeşalonare încheiate în perioada 1 iulie -31 iulie.

Termenul-limită pentru înaintarea documentaţiei de monitorizare privind lipsa datoriilor financiare restante este data de 20 iulie.

Se va modifica data prevăzută de art. 51 alin. 4 din RNLC&FPF, respectiv data de 15 iulie va fi înlocuită cu data de 20 iulie 2020.

Evaluarea îndeplinirii cerinţei privind lipsa datoriilor financiare restante la data de 31 iulie se va face până la 10 septembrie 2020.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

Se vor modifica datele prevăzute de următoarele articole:

– art. 10 alin. 1 din Regulamentul privind procedurile de monitorizare financiară şi de luare a deciziilor de sancţionare a cluburilor licentiate de Liga 1, respectiv perioada de evaluare 16 iulie-15 august va fi înlocuită cu perioada 21 iulie -10 septembrie

– art. 10 alin. 5 şi art. 11 alin. 1 şi alin 3 din RPMC, respectiv data de înştiinţare a clubului de către managerul de monitorizare financiară de 20 august va fi înlocuită cu data de 14 septembrie 2020, iar data de 25 august va fi înlocuită cu data de 21 septembrie 2020”, menţionează frf.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.