Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRF anunță 29 de cazuri de infectare cu COVID-19 la echipele U19, U17 şi U16, de la Academia de Fotbal Miercurea Ciuc

Forbes
COVID coronavirus

Un număr de 29 de cazuri de infectare cu noul coronavirus s-au înregistrat la echipele U19, U17 şi U16, de la Academia de Fotbal din Miercurea Ciuc, în urma testărilor efectuate conform protocolului medical al Federaţiei Române de Fotbal, acestea adăugându-se la cele 17 cazuri confirmate la echipa de fotbal FK Csikszereda.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a precizat pentru AGERPRES că, potrivit protocolului FRF, dacă în perioada dintre două testări regulate apare un caz pozitiv, toţi sportivii şi întregul staff tehnic se testează deîndată.

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului

"Academia nu este un caz singular. Este ca orice grup în care se lucrează împreună, ca un birou cu opt-zece persoane din administraţie sau o comunitate de o duzina de lucrători din cadrul unei afaceri. La Academie însă, conform Protocolului medical al FRF, se testează toţi, cu regularitate bisăptămânală. Tot conform acestui protocol, dacă în perioada dintre două testări regulate apare un caz pozitiv, toţi sportivii şi întregul staff tehnic se testează deîndată. Cei care sunt negativi îşi continuă activitatea sportivă (antrenamente şi meciuri), cei pozitivi trec în izolare", a explicat Ráduly.

El a menţionat că primul caz pozitiv a fost înregistrat în data de 5 octombrie, la echipa de fotbal FK Csikszereda Miercurea Ciuc, după care s-au efectuat testări repetate, numărul total ajungând la 17 cazuri pozitive, 16 la sportivi şi unul la o persoană din stafful tehnic.

Potrivit lui Ráduly, 11 jucători cu teste pozitive în cursul săptămânii trecute au fost retestaţi, iar 9 dintre aceştia au avut rezultate negative.

Citește și: Alexandru Rafila, după noul record de cazuri Covid-19: Nu mai facem față la pacienți!

Primarul a mai adăugat că luni, 12 octombrie, au fost testate, la intervalul de două săptămâni, echipele U19, U17 şi U16 ale Academiei de Fotbal şi, din 69 de teste efectuate, 29 au fost pozitive.

"Menţionez că, din informaţiile noastre, aceste cazuri nu au fost cuantificate la stabilirea coeficientului la nivelul urbei noaste, astfel rata de cazuri pozitive la 1.000 de locuitori rămânând sub 3", a subliniat Ráduly, pentru AGERPRES.

Potrivit informaţiilor furnizate de Instituţia Prefectului, în Harghita s-au înregistrat, în ultimele 24 ore, 94 de cazuri de infectare, la fel ca în cursul zilei de marţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.