Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRF face anunțul: UEFA şi CONMEBOL lansează noi evenimente intercontinentale

frf

Cooperarea dintre cele două foruri fotbalistice se măreşte pentru a include Finalissima pentru fotbal feminin, futsal şi competiţii de tineret, informează frf.ro.

După succesul Finalissima dintre Italia, câştigătoarea UEFA EURO 2020, şi Argentina, campioana CONMEBOL Copa America, care i-a avut pe sud-americani câştigători cu 3-0, meci disputat miercuri aseară pe stadionul Wembley din Londra, cu casa închisă, UEFA şi CONMEBOL au anunţat astăzi o serie de noi evenimente care implică echipe de fotbal feminin, futsal şi tineret din cele două confederaţii fotbalistice.

Echipa de tineret a Clubului Atlético Peñarol din Uruguay (câştigătoarea CONMEBOL U-20 Copa Libertadores 2022) se va confrunta cu S.L. Benfica din Portugalia (câştigătoarea UEFA Youth League 2022) pe emblematicul Estadio Centenario din Montevideo din Uruguay, pe 21 august 2022.

În plus, câştigătoarea EURO de futsal UEFA 2022, Portugalia, şi echipa de pe locul trei, Spania, vor disputa un turneu final four cu Argentina, câştigătoarea Copa América de Futsal CONMEBOL din 2022, şi vicecampiona Paraguay, la Movistar Arena din Buenos Aires, Argentina, între 16 şi 18 septembrie 2022.

În cele din urmă, câştigătoarea Campionatului European de Fotbal Feminin 2022, care se va desfăşura în iulie, în Anglia, şi campioana CONMEBOL Copa América Femenina 2022, competiţie organizată tot în luna iulie în Columbia, vor disputa un nou joc Finalissima UEFA -CONMEBOL, dar la feminin. Partida se va desfăşura în Europa, data şi locul de disputare urmând a fi anunţate în timp util.

UEFA şi CONMEBOL au convenit, de asemenea, să continue proiect de schimb de arbitri pentru o varietate de competiţii, precum şi organizarea de cursuri pentru arbitri în comun, în urma feedback-ului pozitiv primit de la oficialii implicaţi.

Mai mult decât atât, UEFA şi CONMEBOL lucrează în prezent la recunoaşterea reciprocă a calificărilor de antrenor, cu scopul ca aceasta să intre în vigoare în cursul anului 2023, în conformitate cu un calendar convenit şi cu un set de cerinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.