Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRF precizează că departajarea echipelor la egalitate de puncte la finalul sezonului regulat se face pe baza golaverajului

frf

FRF a precizat, duminică, într-un comunicat, că departajarea echipelor la egalitate de puncte la finalul sezonului regulat nu se mai face pe baza numărului mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe, anunță news.ro.

"Având în vedere informaţiile şi dezbaterile apărute în mass-media, Federaţia Română de Fotbal doreşte să facă următoarele precizări.

În şedinţa Comitetului Executiv al FRF din data de 27 iunie 2021, sedintă la care au participat toti membrii Comitetului Executiv, s-a decis cu unanimitate de voturi abrogarea criteriului de departajare privind numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe.

De asemenea, reamintim că, în conformitate cu prevederile art. 48 alin. 9 teza întâi şi teza finală din Statutul FRF, Hotărârile Comitetului Executiv sunt publicate pe site-ul oficial al FRF: www.frf.ro. Publicarea acestora în forma precizată mai sus are valoare de comunicare oficială faţă de orice persoană interesată.

De asemenea, potrivit dispoziţiilor art. 48 alin. 3 din Statutul FRF Hotărârile Comitetului Executiv intră în vigoare imediat, cu excepţia cazului în care Comitetul Executiv prevede altfel.

Având în vedere cele de mai sus, precum şi că Decizia Comitetului Executiv a fost publicată pe site-ul oficial al FRF, fiind astfel îndeplinite toate condiţiile statutare, rezultă în mod evident că respectiva decizie produce efecte depline, nemaifiind necesară nicio formalitate suplimentară", a arătat FRF.

LPF a anunţat că a luat act de poziţia FRF pe acest subiect şi va aplica întocmai decizia Comitetului Executiv.

"Liga Profesionistă de Fotbal ţine să precizeze, în lumina ultimelor poziţii publice din mass-media, precum şi a punctului de vedere exprimat de către FRF, că nu a emis, până în acest moment, nicio decizie oficială în ceea ce priveşte clasamentul final al sezonului regular.

Totodată, Liga Profesionistă de Fotbal a luat act de precizările FRF, amintite mai sus, privind modificarea ROAF privind criteriile de departajare prin Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din 27 iunie 2021.

Astfel, clasamentul final al sezonului regular va fi întocmit conform modificărilor regulamentare aprobate de Comitetul Executiv al FRF şi va fi dat publicităţii în cel mai scurt timp.

Liga Profesionistă de Fotbal respinge din start orice idee de a crea o dispută publică, pentru deliciul media, cu Federatia Română de Fotbal", a menţionat LPF, într-un comunicat.

Problema vizează echipele UTA şi Rapid, care au încheiat sezonul regulat pe locurile 8, respectiv 9, cu câte 40 de puncte, dacă se ţine cont de golaveraj.

În meciurile directe, Rapid a remizat, acasă, scor 1-1, cu UTA şi 2-2, la Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.