Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRF și Ministerul Educației anunță înființarea a cinci noi clase de fotbal pentru fete

Inquam Photos / Octav Ganea
frf

Cinci noi clase de fotbal pentru fete vor fi înfiinţate anul acesta la Liceele cu Program Sportiv din Bistriţa, Buzău, Piteşti, Târgu Mureş şi Timişoara în vederea popularizării fotbalului în rândul fetelor şi a creşterii nivelului lor de implicare/participare în acest sport, anunţă FRF şi Ministerul Educaţiei, informează News.ro.

Proiectul „Centrelor de Pregătire” contribuie la sporirea profesionalismului în fotbalul feminin, un fenomen naţional care în ultimii 10 ani a însemnat pentru România o creştere a participării de la 330 la peste 100.000 de practicante şi la recorduri de audienţă la stadion şi TV.

Clasele de fotbal pentru fete de la Liceele cu Program Sportiv din Bistriţa, Buzău, Piteşti, Târgu Mureş şi Timişoara vor fi înfiinţate începând cu anul şcolar 2024-2025, de la clasele IX-a. Federaţia Română de Fotbal contribuie în acest proiect prin implicarea unor specialişti cu expertiză inclusiv de nivel internaţional, precum şi cu mijloace materiale. Alegerea liceelor mai sus amintite a avut în vedere distribuţia claselor la nivel naţional, notează frf.ro.

”Istoricul colaborării dintre Ministerul Educaţiei şi Federaţia Română de Fotbal cuprinde competiţii de fotbal şcolare la nivel naţional precum Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar Cupa Tymbark şi Cupa ISF, care aduc în teren în fiecare an aproximativ 220.000 de copii şi tineri.

Prin înfiinţarea celor 5 clase, care vor deveni centre de excelenţă, angajamentul comun capătă o nouă dimensiune, aceea a carierei duale, elevele înscrise având posibilitatea să-şi dezvolte competenţele tehnice în fotbal, în paralel cu parcursul educaţional.

Printr-un astfel de parteneriat, combatem abandonul şcolar, menţinem tinerele sportive în sistemul educaţional prin oferirea unor oportunităţi de viitor în sport, atât ca jucătoare, dar şi în domenii conexe fotbalului (ex. arbitraj) şi sprijinim cariera sportivelor prin înfiinţarea acestor centre în proximitatea cluburilor de fotbal feminin deja existente, unde sportivele îşi vor putea continua cariera după încheierea junioratului”, susţine Ministerul Educaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.