Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRF și Universitatea 'Ovidius' din Constanța se aliază pentru un Centru Regional de Licențiere în Dobrogea

Inquam Photos / Octav Ganea
frf

Federaţia Română de Fotbal şi Universitatea “Ovidius” din Constanţa au încheiat un acord prin care se pun baze de lucru în comun pentru perfecţionarea formării viitorilor antrenori de fotbal, informează FRF.

Este al şaselea parteneriat dintr-o serie de 12 cu universităţi din întreaga ţară în vederea optimizării procesului de formare a viitorilor antrenori de fotbal. Precedentele cinci au fost semnate cu: Universitatea din Oradea, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu şi Universitatea din Iaşi, potrivit news.ro.

Acordul dintre FRF şi Universitatea “Ovidius” a fost convenit prin semnarea a două protocoale de parteneriat – unul prin care s-a stabilit înfiinţarea, cu sprijinul Universităţii, a unui Centru Regional de Licenţiere UEFA C şi B, şi un al doilea protocol, de parteneriat general, prin care este prevăzută realizarea de programe şi proiecte sportive, educaţionale şi de cercetare în comun.

Astfel, studenţii care vor obţine calificarea de antrenori aflaţi în an terminal (program de studii licenţă / master) vor efectua în ultimul semestru procesul de formare pentru Licenţa UEFA C, în afara orelor de studiu, conform cerinţele UEFA, prin SFA.

În ceea ce priveşte licenţa UEFA B, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Brăila şi Galaţi sunt judeţele care sunt prinse în aria Centrului Regional de licenţiere UEFA Dobrogea. Primul curs este programat să înceapă în a doua jumătate a anului viitor şi este dedicat antrenorilor calificaţi care deţin şi licenţa UEFA C.

Unul dintre principalele obiective din Strategia Tehnică a FRF, lansată în 2021, îl reprezintă atenta monitorizare şi formare a antrenorilor de fotbal din România şi implementarea unui circuit optim al educaţiei acestora cu scopul de a le oferi cea mai bună pregătire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.