Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRF spune că i se cuvine o parte din încasările caselor de pariuri, după modelul polonez şi francez

sigla FRF

Federaţia Română de Fotbal susţine că reglementarea legislativă în ceea ce priveşte alocarea unui procent din încasările caselor de pariuri către federaţiile sportive a fost adoptată deja în Franţa şi Polonia şi că asociaţiile sportive şi COSR susţin demersul FRF.

“Federaţia Română de Fotbal a iniţiat propunerea de reglementare legislativă într-un context care îndreptăţeşte Federaţiile sportive din România să beneficieze de drepturile care li se cuvin. Astfel, Federaţiile sportive deţin în acest moment drepturile tv, drepturile de sponsorship, merchandising şi ticketing din evenimentele sportive şi competiţiile pe care le organizează, dar nu şi drepturile din pariuri sportive. Această realitate continuă să existe în ciuda poziţiei clare a Parlamentului European care, în 2011, prin Raportul Creutzmann, «reafirmă poziţia sa că pariurile sportive reprezintă o formă de utilizare comercială a competiţiilor sportive» şi «recomandă ca toate competiţiile sportive să fie protejate împotriva utilizării lor comerciale fără autorizaţie, în special prin recunoaşterea dreptului de proprietate al organizatorul competiţiei, nu doar pentru a asigura o redistribuire financiară corectă pentru beneficiul tuturor nivelelor sportive profesioniste şi amatoare, dar şi ca o modalitate de întărire a luptei împotriva fraudei în sport, în special a manipulării rezultatelor sportive». Mai mult decât atât, alte ţări europene, precum Franţa sau Polonia, au reglementat deja legislaţia în sensul afirmării dreptului de organizator asupra veniturilor din pariurile sportive sau în direcţia confirmării dreptului de proprietate intelectuală asupra competiţiilor”, se arată într-un comunicat al FRF.

Conducerea FRF consideră că reprezintă prin acest demers interesele tuturor federaţiilor din România şi exclude alte supoziţii: “Federaţia Română de Fotbal este iniţiatoarea acestui demers, însă modificarea cadrului normativ reprezintă interesul comun al tuturor Federaţiilor sportive relevante din România (baschet, handabal, tenis, atletism etc.), care susţin proiectul, alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Să nu uităm faptul că, începând din 2010, procentul din încasările Loteriei Române nu mai reprezintă o sursă de venit pentru Federaţii. Legitimitatea iniţiativei FRF este incontestabilă, câtă vreme poziţia publică susţinută de noi specifică în mod clar destinaţia acestor surse de venituri venite din pariuri sportive: investiţii în dezvoltarea sportului la nivel de copii şi juniori şi dezvoltarea sportului de masă. Cât despre orice alt interes FRF privind presupuse intervenţii în licenţierea operatorilor de pariuri sportive, total nefondate şi neadevărate, în proiectul de modificare normativă se prevede clar faptul că negocierea se face «în mod transparent şi nediscriminatoriu», modelul folosit de toate Federaţiile sportive fiind asemănător vânzării drepturilor tv, unde sunt diferite reglementări în domeniu asumate de Consiliul Concurenţei”.

Federaţia Română de Fotbal a invitat MTS să se alăture acestui demers. “Invităm alături de noi şi Ministerul Sportului în acest demers care îşi doreşte să consacre drepturile Federaţiilor sportive din România, pentru că este nevoie de susţinerea firească a celor care reprezintă interesele sportului românesc la cel mai înalt nivel. Asta dacă ne dorim să contribuim cu adevărat la dezvoltarea celor mai sensibile zone din sport, la nivel de copii şi juniori”, se mai precizează în documentul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.