Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRICA este în Africa: Se tem că vor rămâne faliți, în izolare

www.businesslive.co.za
doctori africa

Aproape 70% dintre locuitorii Africii au apreciat că mâncarea şi apa vor constitui o problemă în cursul unei izolări de 14 zile, iar peste jumătate au afirmat că vor rămâne fără bani, conform unui studiu citat marţi de dpa.

Ţările din Africa au aplicat rapid politici menite să împiedice o răspândire rapidă a noului coronavirus, dar trebuie să găsească un echilibru între reducerea transmiterii şi prevenirea perturbărilor sociale şi economice, notează studiul realizat de institutul de cercetare IPSOS în colaborare cu Centrul african pentru controlul bolilor (CDC), Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alţi parteneri, scrie agerpres.ro.

Citește și: Prima reacție a Laurei Codruța Kövesi după victoria de la CEDO

"COVID-19 nu este doar o criză sanitară, este şi o criză politică şi socială", a declarat directorul CDC Africa, John Nkengasong.

Constatările studiului vor ajuta ţările să ia decizii strategice în ce priveşte relaxarea măsurilor de izolare, dat fiind că urmările economice ale pandemiei vor afecta cel mai dur populaţii deja vulnerabile, a subliniat directorul regional pentru Africa al OMS, Matshidiso Moeti.

Citește și: Ludovic Orban, ieșire după decizia CEDO în favoarea lui Kövesi: ‘Au prejudiciat grav imaginea României’

Realizatorii studiului, care au intervievat aproape 21.000 de persoane din 28 de oraşe din 20 de ţări africane în legătură cu măsurile de "rămânere în case" pentru a încetini coronavirusul, au constatat şi că în multe ţări de pe continent există deficienţe de informare.

Astfel, o treime dintre cei intervievaţi au afirmat că nu au suficiente informaţii despre coronavirus, inclusiv despre cum se răspândeşte acesta şi cum să se protejeze de el.

Citește și: Valer Dorneanu, reacție surpriză despre decizia CEDO: ‘N-am fost noi atacați de doamna Kövesi, nu noi am figurat parte acolo’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.