Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frigotehnica, companie din industria frigului comercial şi industrial, estimează o creştere cu 10% a cifrei de afaceri, de la 25,4 milioane euro în 2019

www.bugetul.ro
firme, afaceri

Frigotehnica, companie din industria frigului comercial şi industrial, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 25,4 milioane euro, mai mare cu 3% faţă de 2018, iar pentru acest an estimează o creştere de 10%, potrivit rezultatelor raportate marţi, iar compania anunţă că va continua demersurile de creştere regională începute deja prin demararea operaţiunilor pe piaţa din Ungaria şi consolidarea prezenţei din Bulgaria şi Ucraina, anunță news.ro.

De asemenea, compania a raportat un profit net de 1,9 milioane euro în 2019, cu 7,4% mai mare faţă de 2018.

"Frigotehnica continuă să îşi consolideze poziţia pe piaţa din România şi nu doar. Companie deţinută de ROCA Investments, Frigotehnica îşi propune ca în 2020 să susţină tendinţa crescătoare a ultimilor ani şi mizează în strategia sa de dezvoltare pe directa legătură dintre industria frigului şi cea alimentară, domeniu care se păstrează stabil şi profitabil chiar şi în contextul pandemiei Covid-19. În timp ce majoritatea companiilor româneşti sunt afectate deja de criză, planurile setate de Frigotehnica pentru 2020 rămân neschimbate, iar ambiţia furnizorului de frig este ducă mai departe demersurile de creştere regională începute deja prin demararea operaţiunilor pe piaţa din Ungaria şi consolidarea prezenţei din Bulgaria şi Ucraina", a informat compania.

Citește și: De pe patul de spital, direct în politică! Un român vindecat de COVID-19 se implică în campania electorală

Rezultatele atinse în 2019 se datorează restructurării financiare şi operaţionale făcute.

„Vom merge contra curentului si ţintim să depăşim performanţele din ultimii ani. Suntem pregătiţi să o facem. Pentru anul în curs avem bugetată o creştere a cifrei de afaceri cu peste 10% şi suntem încrezători în capacitatea companiei să depăşească, pentru prima data, bariera de 2 milioane euro profit net. Mizăm pentru atingerea acestor obiective pe know-how-ul şi pasiunea echipei excepţionale pe care o avem alături, care a depăşit 200 de persoane şi continuă să crească”, a declarat Adrian Neacşu, CEO Frigotehnica.

ROCA Investments a preluat compania în 2018. În 2019, Frigotehnica a raportat o EBITDA de 2,3 milioane euro, o creştere de 14%.

„Ascensiunea Frigotehnica din ultimii doi ani este rezultatul măsurilor de restructurare operaţională implementate după preluarea companiei de către ROCA Investments. Mai mult, în aceste momente de incertitudine generală şi de adaptare la noua realitate economică, redescoperim importanţa acestui domeniu de activitate, a serviciilor legate de conservarea şi păstrarea hranei. Dacă am înţeles că mâncarea este o prioritate, păstrarea la rece este următoarea condiţie de bază”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

ROCA Investments este o nouă specie de private equity care oferă soluţii de capital, parteneriat şi management, dedicate IMM-urilor româneşti dintr-o arie largă de domenii de activitate, care au un viitor valid, dar traversează un moment dificil care ameninţă să întrerupă cursul organic al businessului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.