Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frigul iernii poate zdrobi armata lui Putin mai rău decât rachetele Himars

breakingdefense.com
iarna razboi

Vremea de pe timpul iernii poate provoca daune excesive forțelor rusești slab echipate din Ucraina, informează rbc.ua. Analiștii scriu că forțele ucrainene pot profita de terenul înghețat pentru a se deplasa mai ușor decât ar putea-o face în lunile noroioase de toamnă.

"Dacă luptele se vor opri în această iarnă, acest lucru se va datora provocărilor logistice și culminării mai multor campanii de ambele părți. Campaniile rusești de cucerire a cinci regiuni s-au încheiat în urmă cu câteva luni, iar trupele rusești sunt ferm înrădăcinate de-a lungul celei mai mari părți a liniei frontului", au declarat analiștii.

Ucraina are inițiativa și este în curs de a obține o victorie majoră la Herson. Încetarea focului va oferi Kremlinului pauza de care are nevoie disperată pentru a reconstrui forțele rusești.

Marea victorie ucraineană în curs de desfășurare în regiunea Herson nu va fi ultima, spun experții. Oficialii militari ucraineni și imaginile de pe rețelele de socializare confirmă faptul că, în ultimele 24 de ore, forțele ucrainene au făcut progrese la nord-vest, vest și nord-est de orașul Herson, avansând până la 7 km în unele zone.

Până în prezent, rușii se retrag în mod ordonat, iar forțele ucrainene obțin câștiguri așteptate fără a zdrobi forțele rusești, așa cum au făcut în timpul contraofensivei de la Harkov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.