Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fripți rău cu Afganistanul, americanii au luat o decizie majoră legată de viitorul Fâșiei Gaza

Sursa FOTO: Al Jazeera
fasia gaza evacuare

Casa Albă a declarat miercuri că Statele Unite nu vor trimite trupe de menţinere a păcii pe teren, în Fâşia Gaza, în niciun rol viitor, în contextul în care Washingtonul discută cu aliaţii săi despre cum va arăta Fâşia Gaza după conflict, informează Reuters, informează Agerpres.

"Nu există planuri sau intenţii de a duce trupe militare americane la sol în Gaza, acum sau în viitor", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, în timp ce preşedintele Joe Biden zbura în Minnesota.

SUA au avut parte de o experiență ”traumatizantă” în Afganistan, acolo unde au avut trupe de menținere a păcii, dar în cele din urmă au fost nevoiți să părăsească în mare grabă zona. 

Kirby a mai spus că Statele Unite nu cred că gruparea militantă palestiniană Hamas poate fi implicată în viitoarea guvernare a Fâşiei Gaza când războiul cu Israelul se va termina.

SUA nu vor ca civilii din Gaza să plece


În timp ce regiunea se pregăteşte pentru o potenţială criză a refugiaţilor în rândul populaţiei care trăieşte în Fâşia Gaza, Kirby a spus că Statele Unite nu sprijină o aşezare permanentă a civililor din enclavă în afara Fâşiei Gaza.

Odată cu creşterea numărului de morţi civili în Fâşia Gaza, Kirby a spus că Washingtonul nu crede că acum este momentul pentru o încetare generală a focului, dar că sunt necesare pauze umanitare.

Ministerul Sănătăţii din Gaza spune că cel puţin 8.796 de palestinieni, inclusiv 3.648 de copii, au fost ucişi de atacurile israeliene începând cu 7 octombrie.

În timp ce Statele Unite discută cu aliaţii şi partenerii săi opţiunile pentru Gaza postbelică, Kirby a spus că rămânerea Hamas la conducere ar fi problematică."Nu avem încă toate răspunsurile pentru ce urmează după conflict, dar lucrăm cu partenerii noştri din regiune pentru a explora cum poate şi ar trebui să arate guvernarea în Gaza".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.