Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fritz LOVEȘTE DIN NOU: a numit director la Filarmonică un candidat care NICI MĂCAR nu s-a calificat să dea concurs și a RESPINS o reputată soprană

Facebook.com/Dominicprimar
dominic fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, l-a numit, interimar, pe toboşarul Ovidiu Andriş, directorul unei asociaţii care organizează evenimente culturale, în funcţia de manager al Filarmonicii Banatul din Timişoara, după ce mandatul actualului director, Ioan Gârboni, a expirat. Andriş a fost desemnat pe această funcţie în detrimentul mezzosopranei Aura Twarowska, solistă a Operei din Viena, recunoscută pe plan internaţional.

Citește și: FIȘA POSTULUI ținută SECRETĂ -Consiliera care a DESCINS ILEGAL la un restaurant din Timișoara, ANGAJATĂ la CJ Timiș, ca și consilier al fostului șef USR Timiș

Ioan Gârboni şi-a încheiat la 1 august mandatul de manager la Filarmonica Banatul din Timişoara şi trebuie să predea ştafeta noului director interimar. Primarul Dominic Fritz l-a numit pe acest post pe Ovidiu Andriş, un toboşar, directorul unei asociaţii care organizează evenimente culturale, aceasta deşi mezzosoprana Aura Twarowska a concurat şi ea pe acest post.

"Am fost sunată de primarul Fritz, care mi-a comunicat că nu sunt opţiunea sa pentru postul de director interimar al Filarmonicii Banatul. Probabil, studiile şi cariera mea nu sunt suficiente, în opinia domniei sale”, a declarat Aura Twarowska.

Dr. drd. ec. Aura Twarowska este licenţiată în Muzică la Universitatea de Vest din Timişoara şi în Ştiinţe Economice (UIS Timisoara), are studii post-universitare de Management Cultural (AMGD Cluj-Napoca), Studii Aprofundate de Muzică (Bucureşti), este doctor în Muzică (UNM Bucureşti) şi doctorand în Management (UVT).

Şi-a început cariera de muzician profesionist ca angajată a Filarmonicii Banatul Timişoara (între 1986 şi 1993), sub bagheta maestrului Diodor Nicoară şi în directoratul maestrului Remus Georgescu.

Colaborările şi turneele internaţionale i-au facilitat întâlnirea cu teatrele europene, toate acestea conducând la angajarea sa ca solistă a Operei de Stat din Viena, în anul 2007. De-a lungul timpului a cântat pe importante scene ale lumii, sub bagheta unor dirijori de renume.

În martie 2021, a iniţiat, împreună cu dr. Virgil Musta, preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii, Programul ”Respirăm împreună”, în care cântăreţii de operă au venit alături de bolnavii de Covid-19, sprijinind recuperarea acestora prin exerciţii de reantrenare a respiraţiei, specifice tehnicii de canto.

Aura Twarowska a fost decorată de preşedintele României cu Ordinul Meritul Cultural, în grad de Cavaler, şi premiata de Elite Art Club UNESCO pentru promovarea valorilor culturale româneşti în ţară şi în străinătate. Din 2018 este membru corespondent al Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţă.

Ovidiu Andriş, toboşar de meserie, este în prezent manager al asociaţiei Tribul Artistic, care se ocupă de organizarea de evenimente culturale. Printre proiectele muzicale se numără Romanian Chamber Orchestra, festivalul Eufonia sau Scena din Cartier (organizat anul trecut, când au fost difuzate 10 concerte online pentru sprijinirea artiştilor).

În luna mai, o comisie alcătuită la dispoziţia primarului Timişoarei, Dominic Fritz, a analizat contractul de management al lui Ioan Coriolan Gârboni, directorului Filarmonicii Banatul, instituţie aflată în subordonarea municipalităţii, iar nota primită de acesta nu îi permitea să obţină un nou contract pe acest post. Decizia a fost contestată de Gârboni, la primărie, dar contestaţia respectivă a fost respinsă. Gârboni conducea Filarmonica din anul 2006.

Tot atunci, Gârboni a fost suspendat de pe acest post, iar Primăria Timişoara a încercat să organizeze un concurs pentru postul de director al Filarmonicii Banatul, la care s-au înscris cinci candidaţi. Printre aceştia s-a numărat şi Ovidiu Andriş, însă dosarul său a fost respins pe motiv că nu avea experienţă de minim cinci ani în domeniul studiilor şi nici trei ani experienţă managerială în instituţii de cultură, aşa cum se cerea, potrivit legii.

Între timp, Ioan Gârboni s-a adresat instanţei de judecată. Judecatorii au stabilit că este ilegală aprobarea acestei evaluări şi au decis suspendarea concursului iniţiat de Primăria Timişoara, care a rămas la faza analizării proiectelor de management ale candidaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.