Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frontex AVERTIZEAZĂ: Numărul migranţilor care vin ILEGAL în UE pe ruta balcanică s-a dublat anul acesta

frontex

Numărul migranţilor care ajung ilegal în UE traversând Balcanii Occidentali aproape s-a dublat anul acesta, majoritatea venind din Siria şi Afganistan, a anunţat joi agenţia europeană Frontex, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Circa 22.600 de migranţi ilegali au fost descoperiţi pătrunzând în UE pe această rută balcanică între lunile ianuarie şi iulie, o creştere de 90% faţă de perioada similară a anului trecut.

În total, contabilizând şi sosirile pe alte rute, de la începutul anului au ajuns în UE peste 82.000 de migranţi, cu 59% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Multe state membre ale UE sunt îngrijorate de riscul ca războiul din Afganistan - unde talibanii cuceresc rapid noi teritorii şi obligă populaţia să fugă - să conducă la o reeditare a crizei provocate de valul migrator din anii 2015-2016.

La acea vreme, sosirea haotică în UE a peste un milion de migranţi a pus la încercare sistemele de siguranţă publică şi de asistenţă socială din unele state membre şi a alimentat susţinerea pentru partidele de extremă-dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.