Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frontiera dintre Pakistan și Afganistan se redeschide după un incident tragic, dar tensiunile continuă să crească

Anadolu Agency
pakistan afganistan

Un punct major de trecere a frontierei între Pakistan şi Afganistan a fost redeschis joi după o scurtă întrerupere provocată de un incident în care doi pakistanezi au fost împuşcaţi mortal, transmite dpa.

Punctul de trecere Chamman a fost închis miercuri noaptea după ce doi civili pakistanezi, unul din ei copil, au fost ucişi de gărzile de frontieră afgane, a declarat armata pakistaneză, potrivit Agerpres.

Ministrul de interne Sarfraz Bugti le-a cerut autorităţilor afgane să investigheze incidentul şi să-l predea Pakistanului pe presupusul vinovat.

Kabulul nu a emis un răspuns oficial.

Incidentul armat, cel mai recent dintr-o serie de ciocniri în zona tensionată de frontieră, care au implicat trupe, a survenit la o zi după ce Pakistanul a anunţat că va expulza luna viitoare în jur de 1,7 milioane de refugiaţi afgani despre care a spus că se află ilegal pe teritoriul său.

Guvernul taliban de la Kabul a reacţionat furios, purtătorul său de cuvânt Zabiullah Mujahid calificând acest plan ca inacceptabil.

Tensiunile au crescut în ultimele luni între Pakistan, o ţară care i-a adăpostit în trecut pe talibanii afgani, şi administraţia de la Kabul, după o uriaşă erupţie de violenţă pentru care Islamabadul i-a acuzat pe militanţi islamişti care se ascund în ţara vecină.

Atacurile mortale comise de talibanii pakistanezi, o grupare distinctă de omologii afgani, s-au înmulţit după ce aceştia din urmă au preluat din nou puterea la Kabul în 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.