Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frontul din Ucraina: Rusia a bombardat un aerodrom lângă portul Odesa, ca represalii la atacul asupra platformelor de foraj

Twitter
Odesa explozii

Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că rachetele sale au lovit un aerodrom din apropierea oraşului-port ucrainean Odesa, ca represalii la atacul efectuat cu o zi înainte de forţele ucrainene asupra platformelor de foraj de hidrocarburi Cernomorneftegaz din Marea Neagră, au relatat agenţiile de presă ruse, notează Reuters, potrivit agerpres.

Reuters nu a putut verifica independent informaţia.

Şapte persoane erau date dispărute luni după atacul atribuit de Moscova forţelor ucrainene vizând platforme de foraj din Marea Neagră, în largul Crimeii anexate, a precizat guvernatorul Crimeii numit de Moscova, Serghei Aksionov, pe contul său de Telegram.

Printre altele, autorităţile locale ucrainene au anunţat marţi, citate de France Presse, că ruşii "controlează total" satul Tocivka de pe linia frontului în Donbas (est), la câţiva kilometri de Severodoneţk şi Lisiceansk, unde luptele sunt intense.

"Conform informaţiilor noastre, ruşii deţin controlul total asupra Tocivka", a declarat şeful districtului Severodoneţk, Roman Vlasenko, la televiziunea ucraineană, indicând că "presiunea persistă" asupra liniei frontului.

"Întreaga regiune Lugansk este acum epicentrul confruntării dintre armatele ucrainene şi cele ruse", a adăugat el, citat de AFP.

Această regiune este aproape în întregime controlată de forţele Moscovei. Numai rezistenţa ucraineană din jurul Lisiceansk şi Severodoneţk scapă încă de controlul armatei ruse, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.