Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fructele de papaya, cireşele braziliene şi portocalele din serele exotice din Parcul Drumul Taberei s-au copt, intrarea fiind liberă

primarie6.ro
sere drumul taberei

Primăria Sectorului 6 anunţă că s-au copt fructele de papaya, cireşele braziliene şi portocalele în serele exotice din Parcul Drumul Taberei, care reprezintă un punct de atracţie pentru iubitorii de plante.

"Nu mai puţin de 4.000 de exemplare, din 300 de specii, cresc aici încă din 2019. În aproape trei ani, florile, arbuştii, cactuşii, palmierii şi alte soiuri aduse de pe continente îndepărtate s-au dezvoltat frumos. În această perioadă au rodit cireşul brazilian, portocalii, dar şi arborii de cafea şi de papaya", se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 6 transmis, joi, AGERPRES.

Serele sunt împărţite în şapte pavilioane, cu temperaturi şi umiditate diferite, ce adăpostesc plante specifice zonelor tropicale, mediteraneene, deşertice şi ecuatoriale. Printre ele se află şi un măslin care are 300 de ani, adus din Grecia.

"Toate au nevoie de atenţie şi îngrijire specială, astfel că lunea şi marţea serele sunt închise, iar inginerii horticultori se ocupă doar de ele. În restul zilelor, sunt şi ghizi pentru vizitatori: fie că sunt elevi şi studenţi ce vin alături de profesori, ori simpli iubitori de frumos", arată sursa citată.

Serele exotice se vizitează gratuit. Sunt deschise de miercuri până vineri, între orele 10,00-19,00, iar în weekend, de la 9,00 la 15,00, inclusiv duminică, de 1 mai.

Accesul vizitatorilor se face în grupuri de maximum 12 persoane, fără programare, iar intrarea este gratuită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.