Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fructul de sezon care ajută inima să rămână sănătoasă și curăță vasele de sânge

cos fructe

Studiile medicale subliniază efectul decisiv pe care îl are consumul regulat al unui fruct de sezon în fața riscului bolilor ce afectează vasele de sânge şi inima.

Astfel, mandarinele conțin doze mari de flavonoide, care ameliorează inflamația și protejează organismul de radicalii liberi în exces, informează Antena 3 CNN.

Se știe că acești radicali liberi provoacă stresul oxidativ care duce la deteriorarea țesuturilor și apariția tumorilor.

În plus, cercetătorii au descoperit că flavonoidele din citrice pot inhiba creșterea celulelor canceroase.

O cantitate mare din substanțele benefice pentru organism se află în coaja fructului.

Sinefrina alcaloidă protejează inima prin scăderea colesterolului.

Mandarinele, panaceu pentru sistemul circulator

Nivelurile ridicate de potasiu fac din mandarine un adevărat panaceu pentru sistemul circulator: tensiunea arterială se normalizează şi mușchii inimii se întăresc.

Combinația cu vitamina C, conținută din abundență în mandarine, face ca pereții vaselor de sânge să fie elastici și sănătoși și ajută la o mai bună absorbție a fierului.

În plus, consumul regulat de mandarine normalizează activitatea tractului gastrointestinal, protejează rinichii de pietre, îmbunătățește vederea și sănătatea pielii.

Deși au un conținut mare de zahăr, aceste fructe contribuie la pierderea în greutate, deoarece accelerează metabolismul, ceea ce ajută organismul să scape de grăsimea în exces.

Alte alimente pentru vase de sânge curate și sănătoase

Peștele. Peștele gras marin, inclusiv heringul, macroul și hamsia, este recomandat pentru menținerea funcției cardiovasculare sănătoase.

Uleiurile vegetale. Cele mai bune sunt uleiul din semințe de in, uleiul de floarea soarelui și uleiul de măsline.

Fructe şi legumele, în general. Potrivit cardiologilor, aproape toate legumele și fructele purifică vasele sanguine. Cu toate acestea, este important ca persoanele supraponderale, pre-diabetice și diabetice să-și monitorizeze glicemia în contextul consumului de fructe.

Produsele lactate. Nutriționiștii recomandă ca în dietă trebuie să fie prezente brânzeturile cu conținut scăzut de grăsimi, smântâna cu un conținut de grăsimi de 10-15%, chefirul cu un conținut de grăsimi de până la 2,5% și iaurtul fără zahăr.

Alimentele cu un conținut mare de fibre, care încetinesc absorbția colesterolului în intestine. Este indicat să consumați orez integral, fulgi de ovăz, hrișcă, leguminoase.

Cafeaua și ceaiul fără zahăr.

Nu în ultimul rând, specialiștii atrag atenția asupra importanței consumului regulat al unei cantități suficiente de apă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.