Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fructul-minune care reglează tensiunea și ajută la slăbit - Trebuie consumat înainte de fiecare masă

F. P.
talie

Numeroase studii dovedesc că persoanele care mănâncă câte o jumătate de grapefruit înainte de fiecare masă, de trei ori pe zi, și-au normalizat tensiunea arterială și au slăbit.

Acest lucru este împărtășit de medicul rus Dr. Tatyana Zakharova, făcând referire la cercetările oamenilor de știință. Dar este important de reținut că grepfrutul crește semnificativ absorbția unor medicamente, așa că nu uitați să luați în considerare compatibilitatea acestui fruct cu medicamentul pe care îl luați, notează Actualno.com, potrivit exquis.ro.

Fiecare tip de grapefruit are un profil de aromă diferit, variind de la foarte acru la extrem de dulce. Grapefruitul este plin de vitaminele A și C și este o sursă excelentă de fibre alimentare. De asemenea, fructul are un indice glicemic extrem de scăzut, de 25.

Grapefruit pentru scăderea tensiunii arteriale

"Grapefruitul conține vitamina B6, calciu, acid folic, magneziu și tiamină. De asemenea, conține potasiu, un nutrient care joacă un rol important în controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale. Acesta menține un nivel normal al fluidelor din celule, care este apoi echilibrat de sodiu, care menține un nivel normal al fluidelor din afara celulelor", spune Dr. Tatyana Zakharova.

"Datele cercetărilor arată că grepfrutul este eficient în scăderea tensiunii arteriale datorită conținutului său ridicat de potasiu, care contracarează efectele adverse ale sodiului - una dintre cauzele comune ale hipertensiunii arteriale", spune expertul.

În cadrul unui studiu controlat și randomizat, cercetătorii au observat 74 de voluntari adulți supraponderali și i-au împărțit în două grupuri. Primul grup a primit câte o jumătate de grepfrut înainte de fiecare masă, de trei ori pe zi, în timp ce grupul de control nu a mâncat niciun grepfrut. Rezultatele arată că grepfrutul ajută la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, cei care consumă acest fruct pierd în greutate, își reduc circumferința taliei și scad nivelul colesterolului LDL (lipoproteine cu densitate scăzută).

Într-un alt studiu, cercetătorii au raportat că sucul de grapefruit a îmbunătățit efectul de scădere a presiunii sistolice al sucului de sfeclă roșie. Analiza a arătat o reducere semnificativă a presiunii sistolice la cei care au luat grapefruit în comparație cu grupul de control.

Iată câteva exemple de medicamente care pot interacționa cu sucul de grapefruit:

- medicamente împotriva anxietății

- antihistaminice

- corticosteroizi

- medicamente pentru tratarea hipertensiunii arteriale

- statine folosite pentru a reduce nivelul colesterolului

- medicamente folosite pentru tratarea aritmiilor (ritm cardiac neregulat)

- medicamente împotriva respingerii transplantului

"Deși reacțiile variază de la o persoană la alta, trebuie să verificați întotdeauna etichetele și prospectele medicamentelor pe care le luați pentru a vedea dacă sucul de grapefruit poate interacționa cu acestea", spune medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.