Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fructul minune care te ajută să slăbești și încetinește îmbătrânirea

ananas

Fructul minune care te ajută să slăbești și încetinește îmbătrânirea.

Ai auzit des despre el că ajută la pierderea în greutate, dar știai că încetinește și îmbătrânirea? Iată despre ce fruct exotic vorbim.

Ne plac fructe și, pentru că vine vara, piețele vor fi pline cu căpșuni, zmeură, cireșe, caise, pepeni și toate fructele verii. Însă noi îți propunem să iei în calcul un fruct pe care îl poți găsi pe tot parcursul anului, întrucât este un fruct exotic: ananasul, informează adevarul.ro.

Cu gustul său dulce și acrișor, ananasul poate fi un adaos delicios în alimentația ta, pe tot parcursul anului. Nu numai că este ideal pentru smoothie-uri și salate, dar are și un puternic aport nutrițional. O felie mare are aproximativ 80 de calorii și asigură aproximativ 90% din aportul zilnic recomandat de vitamina C. În plus, îi vei oferi organismului tău doze optime de cupru, mangan, tiamină, vitamina B6 și antioxidanți. Dar ceea ce face ca acest fruct zemos să iasă în evidență este bromelina, o enzimă naturală care se laudă cu sănătatea digestivă.

Acest compus ajută organismul să descompună proteinele și poate calma indigestia, printre altele. Dar știai că favorizează chiar și vindecarea rănilor și repararea pielii? Dieteticianul Julia Zumpano are și explicația: "Bromelaina pare să producă substanțe care combat durerea și umflarea zonei afectate", spune ea, într-un articol pentru „Cleveland Clinic“. Vitamina C și alți nutrienți din ananas susțin funcția imunitară, creșterea oaselor, producția de globule roșii și sănătatea metabolică.

Vrei încă un motiv în plus pentru a mânca ananas în fiecare zi? Ei bine, se pare că acest fruct tropical ar putea avea beneficii pentru pielea ta și ar putea încetini îmbătrânirea. Dar hai să vedem ce spun cercetările despre el.

Fibrele din ananas ajută la slăbire

Ananasul este un fruct care ajută la arderea grăsimilor și care accelerează metabolismul. Bromelina din compoziția ananasului este un ajutor digestiv pentru organism, datorită capacității sale de digerare a proteinelor. Consumul regulat de ananas funcționează ca un laxativ natural și îmbunătățește funcțiile digestive. Este un aliment de bază în curele de slăbire, deoarece nu conține calorii și este bogat în fibre și proteine.

Exemplu de dietă cu ananas:

Micul dejun: 2-3 felii de ananas, 1 porție de iaurt slab cu fulgi de ovăz

Gustare: 1 pahar de suc de ananas proaspăt, 1 felie de pâine de secară prăjită, 1 ou fiert

Prânz: supă simplă de legume, pui sau pește la grătar

Gustare: 1 pahar suc de ananas proaspăt, 1 iaurt simplu, slab, cu sau fără bucăți de ananas

Cina: salată cu pui și ananas.

Pe tot parcursul dietei este indicat consumul de apă, ceaiuri neîndulcite (ceaiul verde poate fi o bună alegere) cu lămâie sau apă cu lămâie.

Fă-ți plinul de ananas, pentru a da pielii tale o strălucire tinerească

Știm cu toții că frumusețea începe din interior, iar ananasul este unul dintre acele alimente pe care ar trebui să le consumăm mai mult. Vitamina C, unul dintre nutrienții săi principali, joacă un rol cheie în sinteza colagenului, notează Institutul Linus Pauling. Producția de colagen scade odată cu vârsta, ceea ce duce la riduri și linii fine, piele ternă, unghii fragile și vindecarea lentă a rănilor. Unele persoane pot avea, de asemenea, dificultăți de somn, uscăciune vaginală sau încărunțire prematură. Toate acestea sunt semne că aveți nevoie de mai mult colagen în organism - și aici te poate ajuta ananasul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.