Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSB arestează o rusoaică bănuită că pregătea un act terorist în beneficiul Ucrainei

Pixabay
spion

Serviciul rus de securitate FSB a anunţat marţi că a arestat o rusoaică pe care o suspectează că aduna informaţii privind o "facilitate de infrastructură critică" la ordinele serviciilor ucrainene de informaţii, relatează Reuters, conform Agerpres.

FSB nu a numit facilitatea în cauză, dar media ruse susţin că suspecta a filmat în apropierea unei centrale hidroelectrice din oraşul Uglici, din regiunea Iaroslavl, de la nord de Moscova. Ee a fost arestată în propriul birou de către agenţi mascaţi ai FSB şi poliţişti. Un tribunal a dispus sâmbătă plasarea în detenţie a suspectei timp de două luni, a relatat agenţia RIA.

Baza, un organ media rusesc care publică uneori materiale provenite de la FSB, a dat publicităţii un schimb de mesaje între suspectă şi un presupus coordonator ucrainean în care femeia îşi dă acordul să-i furnizeze coordonatele de pe hartă ale unor linii feroviare locale, birouri de recrutare militare şi ale centralei hidroelectrice.

În schimbul de mesaje, a căror autenticitate nu a putut fi verificată de Reuters, suspecta scrie că vrea ca dronele ucrainene să lovească în profunzime pe teritoriul Rusiei pentru a submina sprijinul pentru preşedintele Vladimir Putin.

Cealaltă persoană vorbeşte în mesaje despre organizarea de explozii în mai multe zone din Rusia şi susţine că există multe centrale hidroelectrice în regiunea Iaroslavl.

"O să-i aruncăm în aer de nu se văd, pentru ca Rusia să-şi retragă trupele din Bahmut", scrie persoana neidentificată într-un mesaj.

FSB anunţă într-un comunicat că a reţinut femeia "care, la cererea serviciilor speciale ucrainene, a adunat şi transmis informaţii despre unul dintre obiectele din infrastructura critică din regiunea Iaroslavl cu scopul de a comite un atac terorist".

FBS a mai precizat că a descris că a fost deschis un dosar penal împotriva femeii, pentru infracţiuni care pot fi pedepsite cu până la zece ani de închisoare. Nu se ştie cum a pledat femeia la acuzaţiile care i-au fost aduse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.