Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSB cere arestarea a două femei ministru din Ucraina, Irina Vereşciuk şi Emine Djaparova

sputnik
FSB, arest

Serviciile ruse de informaţii (FSB, fostul KGB) cere arestarea a două femei ministru ucrainence, acuzate, potrivit presei ruse, de încălcarea teritorială a Rusiei, declară marţi un tribunal de la Moscova AFP, potrivit News.ro.

”Anchetatori FSB au cerut (...) să se dispună, în contumacie, arestarea ministrului Reintegrării teritoriilor care nu se află sub controlul Ucrainei Irina Vereşciuk şi adjunctei ministrului de Externe” Emine Djaparova, declară AFP Tribunalul Lefortovo de la Moscova.

Această cerere de arestare în contumacie are de fapt o dimenisiune simbolică.

Tribunalul nu a vrut să precizeze motivul invocat de către serviciile ruse de securitate.

Însă, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, cele două ucrainene ministru sunt acuzate de încălcarea integrităţii teritoriale a Rusiei.

Moscova a anexat în 2014 Peninsula ucraineană Crimeea, iar apoi a revendicat, în septembrie 2022, anexarea altor patru regiuni din Ucraina - asupra cărora nu deţine controlul în întregime.

Oficiali ucraineni se deplasează - în pofida confruntătrilor armate în curs - în întreaga Ucraină, inclusiv în cele patru regiuni pe care Moscova le revendică de la sfârşitul lui septembrie.

Irina Vereşciuk s-a dus recent la Herson, capitala regiunii ucrainene cu acelaşi nume din sud, pe care forţele ucrainene au recucerit-o în noiembrie, o nouă înfrângere a Rusiei în acest război.

Emine Djaparova este o tătăroaică din Crimeea şi promovează - în calitate de numărul doi în Ministerul ucrainean de Externe - încetarea ocupaţiei ruse a acestei peninsule ucrainene.

Comunitatea internaţională respinge, în majoritatea sa zdrobitoare, revendicările teritoriale ruse şi denunţă Războiul rus în Ucraina.

Inclusiv aliaţii Moscovei îi cer să respecte integritatea teritorială a Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.